r
Nosalty Logó

Diós baklava Valentin konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Diós baklava Valentin konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Töltelékhez

Sziruphoz

Összesen 1393 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Töltelékhez

Sziruphoz

Összesen 8354 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Töltelékhez

Sziruphoz

Összesen 272 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.7 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 1393 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.9 g

Zsír

  • Összesen
    303.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    204 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2638.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    649 mg
  • Foszfor
    1398 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1390 g
  • Cukor
    1160 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1095.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 8354 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    86.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 272 Kcal

Hozzávalók

Töltelékhez

Sziruphoz

Elkészítés

Töltelékhez

  1. A diót és a cukrot összekeverjük.
  2. A tepsi alját jól megolajozzuk, és leteszünk 5 db réteslapot egyenként, mindegyiket megolajozva.
  3. Az ötödik laptól jöhet a töltelék: jól megszórjuk a cukros dióval, erre 2 darab réteslapot helyezünk (a két réteslap közét jól megolajozzuk), majd ismét cukros dió, réteslapok, és így tovább, míg el nem fogy a töltelék. A tetejére szintén 5 db réteslap, mindegyik szintén olajozva.
  4. Sütés előtt felszeleteljük, kb 5x5 cm-es kockákra, a tetejét megolajozzuk.
  5. Előmelegített sütőben sütjük. Az első 40 percben letakarjuk egy másik tepsivel, majd az idő leteltével levesszük a tepsit, és tovább sütjük még 20-25 percig, a szép barnás színig.

Sziruphoz

  1. Míg sül a baklava, elkészítjük a szirupot: feltesszük a vizet, beletesszük a cukrot és a citromszeleteket, és pár percig forraljuk. Amikor elkészült a baklava, óvatosan és apránként hozzáöntjük a szirupot.
  2. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük. Pár óra elteltével vagy inkább egy éjszaka után már fogyasztható is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x21x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 7612
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 26.

Receptkategóriák

Egy kis étteremben tanultam ezt az igazán laktató, de nagyon finom baklava receptet.:)

Hozzávalók

Töltelékhez

Sziruphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek