Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis baklava

Hamis baklava
Hamis baklava
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy vasárnapi süti, a cukor mennyiségen lehet változtatni ízlés szerint. Hamis baklava, mivel kissé más az elkészítése, egyszerűbb, mégis ugyanolyan finom.

hozzávalók / 4 adag

Baklava

Szirup

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

Baklava

  1. A dióhoz keverjük a cukrot.
  2. Egy réteslapot kissé megkenünk olajjal, majd rátesszük a másik réteslapot, megszórjuk a cukros dióval, és feltekerjük.
  3. Olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, és 200 fokon kb 20 percet sütjük.
  4. Amikor megsült, felszeleteljük.

Szirup

  1. A cukorra öntjük a vizet, felforraljuk, és 5-10 percet főzzük (ne legyen túl híg, de ne sűrűsödjön meg).
  2. A meleg szirupot a baklavára öntjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 195
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: szerb
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós szirupos rétes, diós rétes sziruppal leöntve, diós rakott rétes

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

barack
barack Sun, 2016-01-03 17:47

Köszi a receptet ! Már többször csináltam :) nagyon könnyű és fincsi, pláne annak aki szereti a dióst.

908
réteslap 6 db
dió 25 dkg
cukor 20 dkg
cukor 20 dkg
víz 2 dl