r
Nosalty Logó

Diós-almás guba sütőben sütve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
uutakacs
Diós-almás guba sütőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 950 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3801 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1635.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    469 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    726 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.3 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 950 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.1 g

Zsír

  • Összesen
    145.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6542.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1875 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    1166 mg
  • Nátrium
    2906 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    533.1 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    508.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    634 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 3801 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet odatesszük főni, a mazsolát forró vízbe vagy gyümölcsteába áztatjuk. Közben felkarikázzuk a kiflit, meghámozzuk és felkockázzuk az almát, megdaráljuk a diót.
  2. A forró tejbe teszünk 5 ek cukrot, elkeverjük, majd szedőkanállal rákanalazzuk a kiflikre. Amikor a kiflik kicsit megszívták magukat, akkor rászórjuk az 5 dkg cukorral és citromhéjjal elkevert darált diót, valamint a lecsepegtetett mazsolát és alaposan összeforgatjuk.
  3. Egy hőálló tálat vagy tepsit vajjal kikenünk, beletesszük a diós-mazsolás kifli felét. A kockára vágott almával megszórjuk, majd rátesszük a kiflik másik felét.
  4. Sütőben készre sütjük, hogy a felső kiflik picit ropogósak legyenek.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 7938
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 15.

Ajánló

Nálunk gyors vacsora szokott lenni valamilyen leves után, de desszertnek is kitűnő. Ja, és ez a karácsonyi reggelink is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
uutakacs 15 recept

A gubát mindig megsütöm, de eddig meggyes-mákosan készítettem. Most gondoltam egyet, és így lett almás-diós belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek