r
Nosalty Logó

Dióhabos kosárka Judyth konyhájából

Walaky
Dióhabos kosárka Judyth konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésza

Töltelék

1757
Kalória
26.8g
Fehérje
243.5g
Szénhidrát
76.7g
Zsír
139.2g
Víz
285.2g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
149.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tésza

Töltelék

Összesen 1757 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tésza

Töltelék

Összesen 10533 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tésza

Töltelék

Összesen 356 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    76.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1379.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    243.5 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    139.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 1757 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.8 g

Zsír

  • Összesen
    460 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    157 g
  • Koleszterin
    1711 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8276.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    338 mg
  • Kálcium
    1764 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    681 mg
  • Foszfor
    3522 mg
  • Nátrium
    1913 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1460.8 g
  • Cukor
    896 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    835.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2280 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    678 micro
  • Kolin:
    1141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    557 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1217 micro
Összesen 10533 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 356 kcal

Elkészítés

Tésza

  1. A száraz összetevőket jól összekavarjuk, ezután adjuk hozzá (a tejföl kivételével) a többi összetevőt, jól összedolgozzuk, s annyi tejfölt adunk hozzá, hogy jó állagú tésztát kapjunk (akkor jó a tészta, ha az edény faláról is, s a kezemről is leválik).
  2. A kidolgozott tésztát 4 részre osztjuk, félre tesszük. (Majd mindegyik részből minimum 20 darabnak kell kijönnie.) Elkészítjük a diós habot. Ha ez megtörtént, jöhet az összeállítás.
  3. Részenként - szépen sorban - vékonyra kinyújtjuk a tésztát, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a kis fém kosárkákba ügyesen, finoman belehelyezzük, kissé az oldalához nyomkodjuk - lágyan csak -, a sütő rácsára vagy tepsibe helyezzük.
  4. Ezután mindegyikbe töltünk körülbelül 1 teáskanálnyi meggydzsemet, s a végén befedjük körülbelül 1 teáskanálnyi dióhabbal.
  5. Előmelegített sütőben, 180 fokon, alsó-felső sütéssel, körülbelül 15-20 perc alatt megsütjük (sütőfüggő, lehet látni, mikor szép színű a teteje, akkor megsült).
  6. A kosárkákból kiborogatjuk a kész sütit egy nagyobb, magas falú tepsibe (más edénybe, tálba), mert kellhetnek a kosárka formák (attól függ, kinek, mennyi formája van) a következő adaghoz. Mindezt addig végezzük, amíg el nem fogy a tészta és a hab.
  7. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  8. Ha teljesen kihűltek, lefedve 4-5 órát pihentetjük, megszórjuk porcukorral a tetejét, aztán hozzá lehet fogni az elfogyasztásához. :) Igen gyorsan fogy, szemfülesek legyünk, nehogy lemaradjunk, erről a finomságról! :)
  9. Egyszerű, de kicsit hosszadalmas, viszont megéri, mert kiadós és istenien finom.

Töltelék

  1. (Én két részletben szoktam elkészíteni, hogy a felvert fehérje miatt ne essen össze.) Tehát a 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, a fele darált diót összekeverjük a fele porcukorral, fele vaníliás cukorral, a fele rummal, s ezt a felvert habhoz öntjük, összekeverjük vele - majd ugyanígy járunk el a másik felével is, ha elfogyott, s kisült a kosárka fele.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x30x3

Ez egy régi családi recept, Édesanyám - sajnos már régen nincs közöttünk - szokta csinálni régen.....nagyon imádtuk, így én is évente több alkalommal beiktatom az elkészítendő süteményeim közé, s ilyenkor felelevenednek a régi, szép emlékek, a sütés közbeni finom illatok is ehhez hozzásegítenek...

Nosalty stories

További receptek

Házi cornflakes

Igazán kedvelt reggeli a cornflakes tejjel, de sok más felhasználási módja is létezik. Például isteni cornflakes bundás csirkét tudunk belőle sütni. Arra gondoltunk, hogy elkészítjük ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek