r
Nosalty Logó

Csokis kosárka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csokis kosárka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 804 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3219 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 279 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    578.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 804 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    149.3 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2313.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    754 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    907 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.3 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1028 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    615 micro
Összesen 3219 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 279 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztből, a zabpehelyből, a cukorból és a vajból gyorsan tésztát gyúrúnk, és fél órára hűtőbe tesszük.
  2. Amíg a tésztánk pihen egyet, addig megnézhetjük egy film egyharmadát, de praktikusabb esetben inkább lássunk hozzá a puding elkészítéséhez. A pudingport a cukorral elkeverjük, kevés tejet öntünk hozzá, majd csomómentesre keverjük.
  3. Ezután beleöntjük a maradék tejet, és addig melegítjük, amíg be nem sűrűsödik a krémünk. Félretesszük, és amikor kihűlt, belereszeljük egy narancs reszelt héját (bátrabbak egy kevés chilivel vagy egy pici nagyszemű sóval is próbálkozhatnak).
  4. A lehűlt tésztánkat 12 részre osztjuk, és a muffinformának a széleit, illetve az alját körbetapicskoljuk vele. Aprólékos munka, de a végeredményért mindenképp megéri. Ezután jöhet egy újabb fél óra pihenés a hűtőben. (Én türelmetlen voltam, és egyből a fagyasztóba tettem.)
  5. A hűlési idő felénél bekapcsoljuk a sütőt, hogy a tésztakosárkák az Antarktiszról egyenesen a Szaharában találják magukat. Mondanom sem kell, nem lennék a helyükben.
  6. Ha a sütő is előmelegedett, és a kosárkák is kellőképp lehűltek, készre sütjük őket. A nagy adag vaj miatt a tészta könnyen összezuhanhat, elolvadhat, illetve a közepén kis pukli keletkezhet. Utóbbi nem szokott zavarni, de ha valakit mégis, akkor itt egy remek megoldás: A sütés megkezdése előtt sütőpapírból 12 darab négyzetet vágunk ki, amiket a kosárkákra teszünk. Fogjuk a sütőgyöngyünket/ rizsünket/babunkat egyszóval mindent amit sütő betehetünk, és elég nehéz ahhoz, hogy lent tartsa a tésztánkat. Ezután az előbb leírt módon megsütjük őket.
  7. Várunk egy kicsit, amíg félig meddig kihűlnek a kosárkák, majd megtöltjük őket pudinggal.
  8. Végezetül a tetejüket megszórjuk egy kevés szeletelt mandulával és reszelt narancshéjjal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 12717
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 11.

Ajánló

A tésztát hideg kézzel, hideg alapanyagokból, hidegen tartva, pár szóval a leghidegebb körülmények között tartva, érdemes elkészíteni és pihenni hagyni, ahogy azt a vajas tésztáknál megszokhattuk. Ezen kívül sok odafigyelést nem igényel ez a süti, legfeljebb egy nagy adag lelkesedést, és még jobb esetben pár apró kezet a konyhában, akik segítségünkre lehetnek.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tavasz van, legalább is dátum szerint, de odakintre még mindig a nagykabát kell, már ha az ember egyáltalán ki akar menni. Hát én nem akartam. Inkább elővettem egy rég nem látott filmet, és megnéztem a kezemben egy bögre kakaóval. És ez volt a csoki iránti vágyakozás első lépcsőfoka. A második az volt, hogy véget ért a film, és kezdtem unatkozni. Tökéletes párosítás arra, hogy a konyhában meglessem, mi van itthon. Étcsokis puding. Kell ennél több, kérdem én?! És igen, még egy kis ropogós tészta az aljára és valami mandulás a tetejére. A kép gyorsan összeállt, nem úgy, mint a süti, ami be kell vallani egy igen időigényes valami, de unatkozós esős napokra a legtökéletesebb dolog, amit ember kívánhat.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek