r
Nosalty Logó

Diós guba vaníliasodóval Gabystól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Diós guba vaníliasodóval Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A gubához

A sodóhoz

Összesen 551 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A gubához

A sodóhoz

Összesen 3314 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A gubához

A sodóhoz

Összesen 242 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    758.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 551 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.6 g

Zsír

  • Összesen
    202.7 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    823 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4550.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1407 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    1058 mg
  • Nátrium
    1627 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    288.9 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    850 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    480 micro
  • Kolin:
    606 mg
  • Retinol - A vitamin:
    832 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    690 micro
Összesen 3314 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

A gubához

A sodóhoz

Elkészítés

A gubához

  1. Nagyon alaposan kivajazzuk a tepsit, a maradék vajat félretesszük.
  2. A tejet megmelegítjük, olvadásig elkeverjük benne a maradék vajat, tegyük bele az1 ek cukrot, a vaníliás cukrot és a rumot.
  3. Összekeverjük a diót a 4 ek cukorral.
  4. A kifliket felkarikázzuk, egysort elterítünk a tepsiben, meglocsoljukaz ízesített tejjel, megszórjuk a cukrozott dióval. Következő sor ismét: kifli, tej, cukros dió.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük. Félidőben nézzünk alá egy széles fakanállal, ha pirosas-barna az alja, forgassuk át, hogy a felső réteg is átsüljön. Akkor jó, ha nem "tocsog", és az átforgatott rész is szépen megpirult.
  6. Kivesszük a sütőből, félretesszük.
  7. A sodóhoz egy lábasban elkeverjük a tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, a tejet apránként adagoljuk hozzá, így csomómentesen el tudjuk keverni. Takarékon, állandó keverés mellett krémszerűre főzzük, de ne legyensűrű. Ha kell, inkább adjunk hozzá még egy pici tejet.
  8. Összeállítás: a kiflidarabokat kanállal kicsit szedegessük szét, tegyünk egy pohár vagy kompótos tálaljába egy réteget. Locsoljuk meg kb.2 kanál sodóval. Ismét kifliréteg, majd sodó.
  9. A tetejére szórhatunk egy egy csipet fahéjat (elhagyható).
  10. Tegyük hűtőbe, míg teljesen kihűl.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 33x25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 37377
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 27.

Ajánló

Ha friss kifliből csináljuk, kevesebb tejet használjunk, vagy a sütőben karikákra vágva előbb picit szárítsuk ki.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ki nem állhatom a mákot. Ezért úgy gondoltam, ha lehet mákos, miért ne lehetne diós is?:)) Így a mákot kiiktatva a gubából megszületett a diós guba, a nagy kedvencemmel: a vaníliás sodóval. 

Hozzávalók

A gubához

A sodóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...