r
Nosalty Logó

Díjnyertes krumplis-sajtos pogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Díjnyertes krumplis-sajtos pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 790 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 3159 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 337 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3749.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    2997 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    605 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    578 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 790 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    231.9 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    680 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14998.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1473 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1255 mg
  • Nátrium
    11987 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2420 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2310 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1315 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 3159 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1598.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    1278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 337 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A hozzávalókból (robotgép segítségével) tésztát dagasztunk. Sót annyit használjunk, hogy a kelleténél picit sósabb legyen a nyers tészta, mert sülés közben veszít a sósságából! Elég lágy, ragadós tésztát kapunk.
  3. Letakarva, meleg helyen fél-egy órát kelesztjük. Kb. másfélszeresére dagad, tehát nem kel meg túl nagyra.
  4. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, esetleg néhányszor meghajtogatjuk, de nem is muszáj.
  5. Az ismét 1-1,5 cm vastagrakinyújtott tészta tetejétbevagdossuk,3-4 cm átmérőjű szaggatóval pogácsákat szaggatunk. (Kb. 70 darab lesz ebből az adagból.)
  6. Tepsire rakodjuk a pogikat, megkenjük a tetejüket tojással vagy sárgájával, majd forró sütőben megsütjük őket. (Nekem két tepsinyi lett, így duplázódik a sütési idő.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 71
  • Össznézettség: 74371
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Díjnyertes krumplis-sajtos pogácsa
Durcsó 161 recept

Különféle szilveszteri bulikban vettek részt a család tagjai, ahova vinni kellett, persze, borkorcsolyát is. Készítettem egy adag sajtos masnit, és édesanyám javaslatára ezt a "nagyon finom", emlékei szerint Déditől származó krumplis-sajtos pogácsát. Hát, mit mondjak, nagyon-nagyon nagy sikere volt. Pillanatok alatt elkapkodták, és gyönyörű bókokat kaptam. "Mindig mondtam, hogy ezzel a lánnyal valakinek még szerencséje lesz!" (Na ja, ezt én is mindig mondom :D) "Mindkét nagyanyám süt, de ilyen ****jó pogácsát még nem ettem!" Ajánlom kipróbálásra! :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Aztaaaa!!! Ezer éve keresem azt a pogi tészta variációt, ami anyukámat jelenti nekem:) Ugyanígy csinálta. Mindenképpen elkészítem, Már el?re érzem a számban az ízét:)

Durcsó

Kedves Lilian, örülök, h segíthettem :) Üdv, Durcs

Gerzsó

Most kel, mindjárt sütöm. Este viszem át a gyerekekhez, majd megírom milyen sikere volt. Puszi Zsóka néni.

Durcsó

Drága Zsóka néni, várom a híreket, remélem, olyan finom lesz, mint a mienk! :) Puszi, Durcsó

Gerzsó

Na most jutottam a géphez, hosszú napom volt. D.e. egyik lányomnál, d.u. ill. este a másiknál volt jelenésem. Közben pogácsa sütés. Szóval: pillanatok alatt elfogyott a díjnyertes pogácsád, Borcsi. Még langyosan vittem át, nem gy?zték enni. Valóban nagyon-nagyon finom, úgy ahogy írtad. Annyít egyszer?sítettem csak, na nem a recepten, azt szórol szóra betartottam, hanem a formáján. Szögletes pogácsákat csináltam, szép, szabályos kis kockákat, mert az id? sürgetett, különben sem szeretem a maradék, újból gyúrt tésztát, mert az már nem olyan könny?, puha. Viszont hajtogattam, de pihentetés nélkül, így is nagyon könny? lett, és szép is. Sokféle pogácsát sütöttem már, finomakat, és kevésbé finomakat, de ez els? osztályú. Szeretek kipróbálni újakat, ez nagyon bevált!!! Köszönöm a receptet! Sok puszi. Zsóka néni

Durcsó

Kedves Zsóka néni, nagyon örülök, hogy ott is ízlett, nagyon szívesen! Puszi, Borcsa

Törölt felhasználó

 Mennyi ideig kell sütni kb.?És a tetejére is kellene tenni sajtot,mert a kép szerint úgy t?nik van rajt,és akkor a sajtot is lekell kenni a tojással?! Bocsi a kérdésekért ,de még nem készitettem pogácsát.

Durcsó

Kedves Nonoka, Meskete válasza tökéletes, mindenben igaza van :) Én anno több sajtot reszeltem, ezért jutott a tetejére, is, de egyáltalán nem baj, ha csak bevagdosod-lekened. Sok sikert! Üdv, Durcsó UI.: Nem baj, ha még nem sütöttél, ez egyáltalán nem nehéz, és tényleg iszonyat fini! ;)

meskete

Nonoka12-nek: a sütési id? a képnél van, 20 perc, de érdemes 15 perc múlva ránézned, hogy pirul a pogácsád. Sajnos, minden süt? máshogy süt, ezért a sütés id? vége fele én többször is ránézek. Ráadásul a második tepsivel mindig gyorsabban sül kb. 5 perccel.Ha lekented tojássárgájával a pogik tetejét, csak akkor kell rászórni a sajtot és azt már mégegyszer NE kend át semmivel. Szépen ráolvad és egy kicsit megpirul. Bocs, hogy kéretlenül válaszoltam, sok sikert a sütéshez. Én biztos ki fogom próbálni ezt a receptet. Imádom a jó pogácsát!

Törölt felhasználó

Feleztem mindent a receptben és kipróbáltam. Fele füstölt sajt, fele trappista.... Finom lett, bár lapos :-)

Törölt felhasználó

Elkészítettem, most még sül az els? adag. Nagyon jó illata van! Biztos finom is lesz! Köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

 Ngyon köszönöm a válaszokat!!!!

Törölt felhasználó

Sajtot mindet a tésztába kell tenni, már nagyon megsütném..

Durcsó

Így van, mind bele a tésztába, gondolhatod, milyen... ;) Sok sikert hozzá! Üdv, Durcsó

hzsu10

Mesütöttem, de nekem az volt a problémám, hogy nagyon sós lett. Pedig 3 tk sót tettem bele. Ett?l eltekintve finom lett.

zafirov

Megsütöttem és sajnos volt egy kis probléma vele, az , hogy csak egy adagot kevertem be, ugyanis mire a második tepsivel kiszedtem az els? elfogyott. Isteni volt. Gratula.

vamosszilvia

Na végre egy igazán finom pogácsa. Én egész éjszaka hagytam, hogy dagadjon a tészta és nem volt felesleges. A megkelt tészta tetejét fokhagymakrémmel is megkentem /természetesen a tojcisárgát is rákentem/ és isteni pikáns íze lett. Én rudacskákat sütöttem bel?le. Köszönöm a receptet

Törölt felhasználó

Szia, ez az els? pogácsám és nagyon finom lett, puha és omlós, pedig még robotgépem sincs, úgyhogy anyutól kértem egy kis segítséget, hogy csináljam a tésztát. Köszi

Buszter

épp most ettem meg az els? darabot. nagyon finom lett ... mivel nem volt apró só itthon igy nagyszemes sóval csináltam és igy kicsit sós lett ... amúgy nagyon fini ... ja és por éleszt?t használtam

Rumiszivi

Hááát ma újra megsütöttem, már nem tudom hányadszor, és ma megint dícséretek áradatában fürdök :), köszönve Neked meg ennek a szuper receptnek :). Ma kevertem a tésztába f?tt sonka darabokat, nagyon finom lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek