r
Nosalty Logó

Diétás réparolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Diétás réparolád
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 927 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 70 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    829 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    7399 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1517.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    530 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.1 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    784.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3318 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    334 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    29597 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1990 micro
Összesen 927 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    951 micro
  • β-karotin
    2275 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

tésztához

töltelék

tetejére

Elkészítés

tésztához

  1. A sárgarépát tisztítás után egy méretes serpenyőbe reszeljük, majd fedő alatt mérsékelt tűzön, néha-néha megkeverve kb.7-8 perc alatt puhára pároljuk. Majd félretesszük hűlni.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A párolt sárgarépát áttesszük egy méretes üstbe. Először a sárgáját keverjük bele, majd apránként a pár csipet sóval keményre felvert tojásfehérjét.
  3. Egy sütőlemezt (nálam ez 40 x 40 cm) vagy a kedvenc nagyobb méretű tepsinket kibéleljük sütőpapírral. Ebbe terítjük a habos sárgarépamasszát.
  4. Előmelegített, 180 C-os sütőbe tesszük, és kb. 20 percig sütjük. Ha kész, a tepsire ráterítünk egy nagyobb darab sütőpapírt, és megfordítva a tepsit, egy deszkára borítjuk a szépen átsült, narancssárga tésztát. Ezután leszedjük róla a papírt.

töltelék

  1. Amíg sül (sült) a tészta, elkészítjük a tölteléket. A túrót villával összetörjük. Én ezt a műveletet egy botmixerrel végeztem. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és kézzel kinyomkodjuk belőle a levet, és a túróhoz adjuk. Ezután beletesszük a porcukrot, az evőkanál tejfölt és a fahéjat.
  2. Ezt a nagyon ízletes almás-túrós tölteléket egyenletesen rákenjük a tésztára. A sütőpapír segítségével felgöngyöljük, és tálcára helyezzük.

tetejére

  1. Tálalás előtt meghintjük porcukorral, és úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1960
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 28.

Ajánló

A rolád tetejét fahéjas porcukorral is meg lehet szórni. Ez csak fokozza a sütemény különleges zamatát. Ha valaki kisebb méretű tepsivel rendelkezik, és abban készíti, akkor a répás tészta vastagabb lesz. Ha esetleg nem tekerhető fel, akkor két lappá kell vágni, és úgy megtölteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diétás réparolád
Lizinka_ 590 recept

Nagyon szaftos, kevésbé édes, de fantasztikusan zamatos, kis kalóriájú desszert.

Hozzávalók

tésztához

töltelék

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek