r
Nosalty Logó

Bajor császármorzsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Bajor császármorzsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 687 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1373 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 205 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    684.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 687 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1369 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    520 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    514 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    754 micro
Összesen 1373 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 205 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mazsolát egy órára áztassuk be a rumba.
  2. A tojássárgáját egy evőkanál cukorral keverjük jó habosra. Folyamatos keverés mellett keverjük hozzá a tejet, majd két részletben a lisztet, és kavarjuk csomómentesre.
  3. A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük habbá, majd három részletben forgassuk a tésztához.
  4. Nyomkodjuk ki, és dobjuk a tésztába a mazsolát.
  5. Három evőkanál vajat olvasszunk meg egy 21 cm átmérőjű serpenyőben, majd közepesnél kicsit alacsonyabb lángon kezdjük el sütni.
  6. 10 perc múlva negyedeljük el a tésztát, fordítsuk meg a szeleteket, és süssük tovább újabb 5 percig. Közben szórjuk meg a tetejét két evőkanál porcukorral.
  7. Újra forgassuk meg a tésztát, vegyük feljebb a lángot és 2-3 perc alatt karamellizáljuk a cukrot. Húzzuk le a tűzről, és fakanállal vágjuk falatokra.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 57
  • 7 napos nézettség: 339
  • Össznézettség: 179496
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyerekkorodból neked is inkább a darával készülő változat ismerős? Én is így vagyok ezzel, viszont az eredeti osztrák recept egy sűrű, ámde habos palacsintatésztából készül, az alján karamellizált cukorral, és hagyományosan almapürével kínálják.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Én is majdnem ugyanígy csinálom, annyi a különbség, hogy még a serpeny?ben két lapos fakanál segítségével felvágom, majd mehet rá a cukor. Mindenhol finom ropogós máz borítja így :)

marimi

Nagyon jó recept, ízlett a családnak, máskor is így készítem a császármorzsát. Üdv: Mari

Törölt felhasználó

A recept hozzávalóinál kétszer van vaj feltüntetve, de az olvasztott vaj hiányzik a leírásból. Tippre a tésztába került nekem és ahhh, isteni, a tészta krémes belül a külseje a karamellt?l ropog. Napi szinten b?nbe lehet esni vele, uralkodni kell magamon :) Én annyi plusz tettem bele, hogy vanília került a tésztába, mazsola kimaradt, mert az nem szeressük :) Köszönöm szépen a receptet.

MF

A vaj mennyisége nekem is felt?nt, viszont én a tésztába egyáltalán nem tettem. Így is isteni, lágy és könny? :)

bannus

Én még nem készítettem, de kiropóbálnám, viszont ezt a vaj dolgot nem értem. Ha kell bele is, az az elkészítésnél nem szerepel. A 3 ev?kanál hideg vaj viszont ha megolvad, sokkal több lesz, nem? Nekem nem egyértelm?. Most akkor hogyan is?

Törölt felhasználó

Kedves Szakács! Mint olvasom másnak sem egyértelm? a 2x beírt vaj.Kérnénk rá pontos magyarázatot. Üdv: Mormi

nyitnikek

A vaj kérdésre kapott valaki már választ?

Judith6

én megnéztem a videót, a tésztába nem tett vajat, ezt a mennyiséget a sütéshez használta

Dávid

Sziasztok! Igen, a tésztába nem kell, csak a sütéshez három ev?kanál. Javítottam is receptet, köszi, hogy szóltatok! :) Dávid

Törölt felhasználó

Hmmm....Pazar lett:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

HETI MENÜ: házias fogások, amelyektől egy balatoni nyaralóban érzed magad

Lecsó kolbásszal, rántott hekk, főtt kukorica, lángos sok tejföllel vagy ducira töltött töltött paprika? Csupa-csupa nyári fogást hoztunk, amelyek a nagyi nyaralójában levő rezsón is simán összedobhatók! Ha pedig nem utaztok idén, legalább ezekkel a receptekkel nosztalgiázzatok! Finom lesz, ígérjük...főzzetek velünk jövő héten is!