Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bajor császármorzsa

Bajor császármorzsa
Bajor császármorzsa
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorodból neked is inkább a darával készülő változat ismerős? Én is így vagyok ezzel, viszont az eredeti osztrák recept egy sűrű, ámde habos palacsintatésztából készül, az alján karamellizált cukorral, és hagyományosan almapürével kínálják.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát egy órára áztassuk be a rumba.
  2. A tojássárgáját egy evőkanál cukorral keverjük jó habosra. Folyamatos keverés mellett keverjük hozzá a tejet, majd két részletben a lisztet, és kavarjuk csomómentesre.
  3. A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük habbá, majd három részletben forgassuk a tésztához.
  4. Nyomkodjuk ki, és dobjuk a tésztába a mazsolát.
  5. Három evőkanál vajat olvasszunk meg egy 21 cm átmérőjű serpenyőben, majd közepesnél kicsit alacsonyabb lángon kezdjük el sütni.
  6. 10 perc múlva negyedeljük el a tésztát, fordítsuk meg a szeleteket, és süssük tovább újabb 5 percig. Közben szórjuk meg a tetejét két evőkanál porcukorral.
  7. Újra forgassuk meg a tésztát, vegyük feljebb a lángot és 2-3 perc alatt karamellizáljuk a cukrot. Húzzuk le a tűzről, és fakanállal vágjuk falatokra.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 106 874
elküldve: 11
receptkönyvben: 896
elkészítve: 55/55
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Judith6
Judith6 Thu, 2018-01-11 10:27

én megnéztem a videót, a tésztába nem tett vajat, ezt a mennyiséget a sütéshez használta

Kárai Dávid
Dávid / Kárai Dávid Thu, 2018-01-11 12:19

Sziasztok!

Igen, a tésztába nem kell, csak a sütéshez három evőkanál. Javítottam is receptet, köszi, hogy szóltatok! :)

Dávid

mormota2010
mormota2010 Mon, 2016-06-20 15:29

Kedves Szakács! Mint olvasom másnak sem egyértelmű a 2x beírt vaj.Kérnénk rá pontos magyarázatot.
Üdv: Mormi

bannus
bannus Thu, 2016-06-16 08:45

Én még nem készítettem, de kiropóbálnám, viszont ezt a vaj dolgot nem értem. Ha kell bele is, az az elkészítésnél nem szerepel. A 3 evőkanál hideg vaj viszont ha megolvad, sokkal több lesz, nem? Nekem nem egyértelmű. Most akkor hogyan is?

Makka
Makka / Makka Sat, 2016-01-09 17:48

A recept hozzávalóinál kétszer van vaj feltüntetve, de az olvasztott vaj hiányzik a leírásból. Tippre a tésztába került nekem és ahhh, isteni, a tészta krémes belül a külseje a karamelltől ropog. Napi szinten bűnbe lehet esni vele, uralkodni kell magamon :)
Én annyi plusz tettem bele, hogy vanília került a tésztába, mazsola kimaradt, mert az nem szeressük :)
Köszönöm szépen a receptet.

manfayfanni
MF / manfayfanni Tue, 2016-01-26 21:20

A vaj mennyisége nekem is feltűnt, viszont én a tésztába egyáltalán nem tettem. Így is isteni, lágy és könnyű :)

marimi
marimi Sat, 2015-12-12 17:08

Nagyon jó recept, ízlett a családnak, máskor is így készítem a császármorzsát.
Üdv: Mari

Bea-trixi
Bea-trixi Thu, 2015-12-03 13:19

Én is majdnem ugyanígy csinálom, annyi a különbség, hogy még a serpenyőben két lapos fakanál segítségével felvágom, majd mehet rá a cukor. Mindenhol finom ropogós máz borítja így :)

687
mazsola 1 marék
rum 5 ek
tojás 3 db
cukor 1 ek
1 csipet
finomliszt 130 g
tej 250 ml
vaj 3 ek
porcukor 2 ek