r
Nosalty Logó

Diabetikus Schoko-Bananen sütés nélkül

NS
Diabetikus Schoko-Bananen sütés nélkül
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

puding

keksz alap

tetejére

582
Kalória
13.2g
Fehérje
76.2g
Szénhidrát
22.3g
Zsír
63g
Víz
15.1g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
33.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

puding

keksz alap

tetejére

Összesen 582 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

puding

keksz alap

tetejére

Összesen 2324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

puding

keksz alap

tetejére

Összesen 150 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    76.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 582 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    89.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2000.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    932 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    953 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    304.9 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    252 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 2324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    4 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 150 kcal

Elkészítés

puding

  1. A tejből és a vaníliás pudingporból pudingot főzünk. Ehhez mi egy evőkanálnyi folyékony édesítőszert használunk, de alapvetően ez ízlés kérdése.
  2. Egy tálba alulra édesítőszeres háztartási kekszeket rakunk le sorra, és erre öntjük rá az elkészített pudingot.
  3. A következő sorba felkarikázott banánt fektetünk le rendre, majd erre jön rá még egy sor édesítőszeres háztartási keksz.
  4. A diabetikus étcsokoládét vajjal, kevés vízzel gőz fölött megolvasztjuk, és az utolsó sor édesítőszeres háztartási keksz tetejére simítjuk.
  5. Hűtőben dermedni hagyjuk, fontos, hogy a háztartási keksz is megpuhuljon, így jó pár órát még várni kell, amíg fogyaszthatóvá válik.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p

Éppen egy nosalty-s receptet próbáltunk ki, amihez fél csomag vaníliás pudingpor kellett, no de, mit kezdjünk a másik felével? Így született ez az ötlet, ami egészen hasonló lett ízre a Schoko-Bananen népszerű édességhez.

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek