Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás sportszelet - Anitától

Karamellás sportszelet - Anitától
Karamellás sportszelet - Anitától
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét egy kekszes sütit készítettem. Mióta idén az első változatot elkészítettem, azóta úgy vagyok velük, mint a muffinokkal: egyre többfélét készítek el, hogy meglássam, melyik a legfinomabb smiley!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

A sport szeletet kávés ízesítéssel is készíthetjük, ez esetben a rumaroma helyett 0,5 dl kávét használjunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A háztartási kekszet cukrozott tej és rumaroma keverékébe mártjuk (ne ázzon szét), majd egy közepes méretű tepsit, vagy üvegtálat kirakunk vele úgy, hogy mindenhol takarja a tepsi alját.
  2. A karamellás pudinporokat kevés hideg tejben elkeverjük, ízesítjük a cukorral. A maradék tejet felforraljuk. A forró tejet lassan a pudinghoz öntjük, elkeverjük, és sűrű krémmé felfőzzük. Még forrón a kekszre öntjük.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, és háromnegyed részét, ha már kihűlt a puding, a tetejére egyengetjük.
  4.  A csokoládékat lereszeljük, és a maradék tejszínbe vegyítjük. Ezt is az előző rétegek tetejére simítjuk.
  5. Hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon, a krém pedig kellően megdermedjen. Másnap a legfinomabb.
  • tepsi mérete: 36×24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 438
elküldve: 7
receptkönyvben: 416
elkészítve: 10/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamellás-pudingos kekszes süti, karamellás-kekszes sütemény

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

BBB
Betty 79 / BBB Tue, 2011-11-08 11:33

Kedves Anita ez nagyon jol nez ki ki fogom probalni elore is koszonom Betty :)

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Tue, 2011-11-08 18:03

Köszönöm szépen Betty!
Biztos ízleni fog, nem fogsz csalódni benne! És külön nagy előnye, hogy nem kell sütni, ripsz-ropsz kész van! Csak a puhulásra kell várni egy kicsit:-)!
Jó sütikészítést kívánok!
Üdv:
Anita

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-11-08 09:55

Kedves Anita!

Mesés:-))
Elmentve, köszönöm.
Most lassan kezdek megint gondba lenni: mit fogok sütni karácsonykor és szilveszterre? Annyi csodás süti és apró süti kerül fel, meg a sósak is,....lehet, lesz belőlük négy-öt féle édes is? :-))
Annyi csodás édesség, és egyszer van Karácsony:-))
De a bejgli az kihagyhatatlan:-))
Szép hetet kívánok!
Éva-Anyóca

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Tue, 2011-11-08 18:01

Köszönöm szépen Éva-Anyóca!
Igen, hamarosan itt van a karácsony, előtte az adventi időszak, amikor már gyárthatjuk az aprósütiket:-). Én már nagyon várom a karácsonyt, nagyon szeretem! Én a beiglit nem annyira kedvelem, helyette kelt mákos/diós kalácsot szoktam sütni, a család is azt szereti jobban.
Neked is további szép hetet kívánok!
Anita

762
háztartási keksz 40 db
tej 1 dl
cukor 2 ek
rumaroma 10 ml
karamellás pudingpor 3 csomag
tej 1 l
cukor 9 ek
növényi habtejszín 5 dl
csokoládé 20 dkg