r
Nosalty Logó

Dédikém diós tortája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vezsu
Dédikém diós tortája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótalapokhoz

A diós krémhez

Összesen 1225 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótalapokhoz

A diós krémhez

Összesen 4894 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótalapokhoz

A diós krémhez

Összesen 318 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    76 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    671 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1644.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    767 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    526 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    520 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    809 micro
Összesen 1225 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    135.1 g

Zsír

  • Összesen
    303.9 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    2685 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6577 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    1096 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    673 mg
  • Foszfor
    3068 mg
  • Nátrium
    1407 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460.1 g
  • Cukor
    268 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2103 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    516 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    523 micro
  • Kolin:
    1967 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2080 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3234 micro
Összesen 4894 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 318 Kcal

Hozzávalók

A piskótalapokhoz

A diós krémhez

Elkészítés

A piskótalapokhoz

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. 3 fehérjét felverünk egy pici sóval, és 3 ek cukorral habosra. Ekkor egyesével hozzáadunk 3 sárgáját.
  2. 3 ek lisztet elkeverünk 2 ek kakaóval és 1 tk sütőporral. Óvatosan hozzákeverjük a masszához.
  3. Kizsírozott, kilisztezett tortaformában megsütjük. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük, 3 lapot készítünk összesen.
  4. A krémhez a tojássárgákat, vaníliát, porcukrot és a vajat alaposan habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a fehérjékból felvert habot és a darált diót.
  5. Finoman elkeverjuk és megtöltjük vele a lapokat. Ízlés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 39670
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 14.

Ajánló

Megsüthetjük szeletnek is, ha készítünk 1 nagy piskótalapot, felvágjuk 3 egyforma darabra és úgy töltjük meg. A krém pont elegendő hozzá. A képen éppen kakaós a tészta, de ha nagyon diósat szeretnénk, akkor a kakaó helyett tegyünk a tésztába darált diót, de akkor kicsit kevesebb lisztet is, hogy ne legyen túl száraz. Én nem tudtam a mai napig eldönteni, hogy melyik a finomabb. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az íz  mindég visszarepít a gyermekkoromba. Amikor kicsi voltam, a nagyi minden szulinapom előtt megkérdezte, mit szeretnék. Én mindég a diós tortát kértem. Csak azt, mert már akkor imádtam... Minden évben, amíg csak élt. Utána anyukám készítette, nekem és a testvéreimnek is. Érdekes módon soha máskor ez a torta nem került az asztalra, csak születésnapokon. És ez így van a mai napig. Ez a mi családi kincsünk. Semmihez nem fogható lágy, krémes, diós íz... De nem szabad a vajat hamisítani! Tessék spórolni és diétázni 364 napot az évben, de nem akkor amikor ez a torta kerül a terítékre. :) A fotó nem  idilli, de amikor készült, 34 fok volt, úgyhogy a hűtőből került csak egy pillanatra elő, még mindenki szedett egy darabot, és ment is vissza. Ezért az a fránya, műanyag tortatálaló. Elnézést, de az ízén semmit nem rontott, és a díszítést anyukám már csak így szokta meg. :)

Hozzávalók

A piskótalapokhoz

A diós krémhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek