r
Nosalty Logó

Dédi magyar pitéje

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Erzso83
Dédi magyar pitéje
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1014 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 8112 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 287 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    851.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.2 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 1014 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.9 g

Zsír

  • Összesen
    397.2 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    169 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6815 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    2395 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    2267 mg
  • Nátrium
    1672 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1009.2 g
  • Cukor
    498 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3679 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    377 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3469 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2490 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    614 micro
Összesen 8112 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 287 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a sütőport, a tejfölt, a tojásokat és a cukrot, és tésztát gyúrunk belőle. Könnyű tésztát kell kapjunk. 4 részre osztjuk, kinyújtjuk, és nagyobb méretű tepsi hátulján egyenként megsütjük a lapokat. Félretesszük, figyeljünk arra, hogy egyenes felületen hűljenek ki, mert gyorsan megkeményedik a tészta, és ha nem egyenes, nehezebb lesz az összeállítás.
  2. Amikor kisültek a lapok, és kész a krém is, kezdhetjük a kitöltést. Én nem várom meg, míg kihűl a krém, forrón kenem meg a lapokat. A legszebb lap kerül megfordítva a tetejére. Leborítjuk egy sütőpapírral, és egy tálcát és egy kevés nehezéket teszünk a tetejére, hogy jobban összenyomódjon, de vigyázzunk, ne legyen nagy a súly. Egy éjszakát legalább pihenjen a tészta, és másnap szeleteljük, addigra átpuhul a tészta. A tetejét porcukorral megszórjuk, de van, aki csokimázat tesz rá.

Krém

  1. A krémhez a cukrot karamellizáljuk, vigyázzunk hogy ne égjen meg, folyamatosan kevergessük. Amikor kész, ráöntjük a megmelegített tejet (egy keveset hagyjunk meg a liszthez a végére), és addig kevergetjük, főzzük, amíg a karamell teljesen fel nem olvad. Nem kell megijedni, amikor a tejet hozzáöntjük a karamellhez, megkeményedik, bugyog és egyéb érdekes dolgot csinál.
  2. Amikor teljesen felolvadt a karamell, a 4 kanál lisztet elkeverjük a megmaradt tejjel, és besűrítjük a karamelles tejet. Ha már sűrű, hozzákeverjük a margarint.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 36*38
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 5771
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 03.

Receptkategóriák

Dédi magyar pitéje
Erzso83 10 recept

Ez a recept a dédinké, a férjem nagymamájáé, mindig ő készítette ünnepekkor. Tőle örököltem, és készítem el én is, ha alkalom van rá, mert valójában egyszerű, kevés hozzávalóból nagyon finom süti készül. 

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek