Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Datolyás muffin

Datolyás muffin
Datolyás muffin
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Említettem már, hogy van egy 100 receptes muffin könyvem. Egy alkalommal ritkán történő dolog esett meg. Ránk száradt pár darab datolya. Ezt a közepébe szurkáltam, hátha felélednek kicsit a melegben. Azóta külön receptként tátong ki a könyvből ez a lap, amire feljegyeztem a hozzávalóit és 5*-ra mászta magát családunkban. 

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Egy pohár tej mellé.


Ha gyümölcs hiányában lekvárt adagolunk, akkor ez feleződik, ami annyit jelent, hogy csak 150 g lekvárt adagoljunk. Persze ez függ a lekvár keménységétől is. (Eddig így mértem.)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha naracshéjjal készítjük, akkor pár órával előtte felkockázzuk és 1 cs vaníliás cukorral és 1 tk kristálycukorral hintjük meg, amit néha megkavargatunk, hogy a felhasználási időre elolvadhasson.
  2. A datolyákat kimagozzuk .
  3. A tojásokat habossá verjük a cukorral.
  4. Lassanként hozzákeverjük a zabpelyhet, a gyümölcsöt, a tejet, az olvasztott margarint és a szirupos narancs héját levével együtt.
  5. Negyed órára félre tesszük, hogy a pehely megduzzadjon.
  6. Kimérjük a lisztet és a közepében a sütőport felpezsdítjük 1 tk citromlével (ecettel) és óvatosan összekeverjük, míg csomómentes lesz.
  7. A csokoládé kockáit (én 4-be vágtam), hozzákeverjük az alapanyaghoz. 
  8. A muffinformák 3/4 részét megtöltjük, s mindegyik közepébe nyomunk 1 datolyát.
  9. A tetejét díszíthetjük bármivel. 
  10. Sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütjük.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: muffin forma cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 309
elküldve: 1
receptkönyvben: 27
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Yve

Mióta szakács: 2011.04.19.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

datolyás-narancsos muffin, mindent bele muffin, csokis-datolyás muffin

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Yve
Yve / Yve Sat, 2012-02-04 06:39

NoSalty segíts kérlek, nem enged menteni a javításokat (alapanyagoknál 3 mk sütőpor hiányzik és a 3-as pontnál tojással keverjük a cukrot)
Előre köszönöm!

boju
boju Sun, 2011-12-11 22:05

A sütőpor mennyisége is hiányzik a hozzávalók listájából. De majd improvizálok...

boju
boju Sun, 2011-12-11 21:40

Nem kötözködni akarok, de 3. pontban elírás van, gondolom a tojást keverjük habosra a cukorral... És most megyek és megsütöm holnapra reggelire:)

Yve
Yve / Yve Mon, 2011-12-12 05:27

Bizony!!! :)))))) A kristálycukrot eddig magam sem próbáltam habosra keverni a cukorral :)
Utoljára feltöltött receptjeim nincsennek átnézve és NAGYON jól tetted, hogy szóltál eszrevételedről. Javítom!
Remélem íze majd kárpótol, bár ez függ sokminden mástól is.
Vidám hetet és köszi!

264
finomliszt 150 g
cukor 100 g
piros ribizli 300 g
zabpehely 60 g
margarin 100 g
csokoládé 100 g
tej 250 ml
tojás 2 db
datolya 12 db
narancshéj 1 narancsból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
citromlé 1 teáskanál
sütőpor 3 kk