r
Nosalty Logó

Datolyás muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Datolyás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 264 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3159 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 245 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 264 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    132.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3895.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1035 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    1590 mg
  • Nátrium
    775 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.2 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    983 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    923 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    715 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 3159 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 245 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha naracshéjjal készítjük, akkor pár órával előtte felkockázzuk és 1 cs vaníliás cukorral és 1 tk kristálycukorralhintjük meg, amit néha megkavargatunk, hogy a felhasználási időre elolvadhasson.
  2. A datolyákat kimagozzuk .
  3. A tojásokat habossá verjük a cukorral.
  4. Lassanként hozzákeverjük a zabpelyhet, a gyümölcsöt, a tejet, az olvasztott margarint és a szirupos narancs héját levével együtt.
  5. Negyed órára félre tesszük, hogy a pehely megduzzadjon.
  6. Kimérjük a lisztet és a közepében a sütőport felpezsdítjük 1 tk citromlével (ecettel) és óvatosan összekeverjük, míg csomómentes lesz.
  7. A csokoládé kockáit (én 4-be vágtam),hozzákeverjük az alapanyaghoz.
  8. A muffinformák 3/4 részét megtöltjük, s mindegyik közepébe nyomunk 1 datolyát.
  9. A tetejét díszíthetjük bármivel.
  10. Sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: muffin forma
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4233
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 26.

Ajánló

Egy pohár tej mellé. Ha gyümölcs hiányában lekvárt adagolunk, akkor ez feleződik, ami annyit jelent, hogy csak 150 g lekvárt adagoljunk. Persze ez függ a lekvár keménységétől is. (Eddig így mértem.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Említettem már, hogy van egy 100 receptes muffin könyvem. Egy alkalommal ritkán történő dolog esett meg. Ránk száradt pár darab datolya. Ezt a közepébe szurkáltam, hátha felélednek kicsit a melegben. Azóta külön receptként tátong ki a könyvből ez a lap, amire feljegyeztem a hozzávalóit és 5*-ra mászta magát családunkban. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek