Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Datolyás kenyér

Datolyás kenyér
Datolyás kenyér
80 perc / előkészület: 15 perc sütés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenki elkezdett kenyeret sütni ebben a nagy bezártságban, de nekem máshoz volt kedvem. Még időtlen időkkel ezelőttről maradt egy kis datolyám, úgyhogy datolyás kenyér lett a vége.

Én a receptnek csak a felét csináltam meg, és őzgerinc formám sincsen, de így is nagyon finom lett. :)

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Legjobb, ha hagyjuk teljesen kihűlni, és elcsomagoljuk estére, hogy az ízek összeérjenek benne. 

Tejszínhabbal, krémsajttal vagy lekvárral is lehet tálalni, de sima porcukorral vagy fahéjjal megszórva is nagyon finom. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy őzgerinc- vagy cipóformát kibélelünk sütőpapírral, és a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A datolyákat pár percre beáztatjuk kis langyos vízbe, hogy megpuhuljanak. Lecsöpögtetés és szárítgatás után kis kockákra vagdossuk fel.
  3. Egy tálban összekeverjük a lisztet a cukorral, sütőporral, sóval és zabpehellyel. Beleforgatjuk a felkockázott datolyákat is.
  4. Egy másik tálban kissé felverjük a tojást, majd hozzákeverjük a tejet, olvasztott vajat és vaníliát.
  5. A szárazat összekeverjük a nedves hozzávalókkal, majd éppen csak annyi ideig kavarjuk, hogy a tészta összeálljon. Beleöntjük a kibélelt formába.
  6. Kb. 55-65 percig hagyjuk sülni (tűpróba).
  7. Sütőből kivéve 10 percet formában hagyjuk hűlni, majd kiborítjuk, és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 285
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Júlia

Mióta szakács: 2010.10.24.
115 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, uzsonna
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

datolyakenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

358
finomliszt 320 g
sütőpor 2 teáskanál
1 kk
barna cukor 100 g
cukor 200 g
zabpehely 45 g
datolya 220 g
tojás 1 db
tej 3 dl
vaj 3 ek
vaníliaaroma 1 kávéskanál