Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Daramorzsa ahogy Ágica készíti

Daramorzsa ahogy Ágica készíti
Daramorzsa ahogy Ágica készíti
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ő is egy vizsgatételem:)

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A citrom héját lereszeljük. A tojássárgáját nagyméretű habüstben a vajjal és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát, a citromhéjat, a búzadarát és a tejet.
  2. A tojásfehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk, majd a kemény habot is óvatosan a masszához keverjük.
  3. Megfelelő méretű magas tepsiben zsírt hevítünk. Beleöntjük az összekevert anyagokat, és közép meleg sütőbe helyezzük. A készítményt lapátkanállal gyakran kevergetjük, hogy jól összekeveredjenek a pirult nyers részek.
  4. Ha a daramorzsa elkészült, állománya teljesen morzsalékos lesz. Tálalásig melegen tartjuk.
  5. Baracklekvárral és porcukorral tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 44 302
elküldve: 10
receptkönyvben: 182
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: 3

szakács

Ágica-92

Mióta szakács: 2012.09.06.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

smarni, császármorzsa, édes daramorzsa

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

525
búzadara 250 g
tojás 3 db
cukor 100 g
vaj 40 g
tej 5 dl
mazsola 0.5 marék
citromhéj 0.5 citromból nyert
porcukor 4 púpozott ek
lekvár/ dzsem 4 ek