Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Currys burgonyaleves

Currys burgonyaleves
Currys burgonyaleves
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Klasszikus új köntösben: burgonyaleves curryvel felcsapva, friss korianderrel és chilivel fűszerezve. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, majd kockára vágjuk és félretesszük.
  2. Az olajon megpirítjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáreszeljük a fokhagymát. Megszórjuk curryporral, hozzáadjuk a burgonyát, majd alaposan elkeverjük.
  3. Felöntjük alaplével, majd addig főzzük, amíg a burgonya teljesen meg nem puhul.
  4. A tejfölt kikeverjük a liszttel, majd hozzákanalazunk a forró levesből, és csomómentesre keverjük.
  5. Visszaöntjük az egészet a levesbe, majd egyet rottyantunk rajta.
  6. Friss korianderrel és aprított chilivel megszórva tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 1 723
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
322 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

burgonyaleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

350
burgonya 800 g
olívaolaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
curry por 1 ek
alaplé 1 l
tejföl 250 g
finomliszt 2 ek
koriander 1 csokor
chili 0 ízlés szerint