r
Nosalty Logó

Currys burgonyaleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Currys burgonyaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 353 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1409 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 62 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1148.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    834 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 353 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    74 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4594.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    3335 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    765.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1249 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 1409 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 62 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, majd kockára vágjuk és félretesszük.
  2. Az olajon megpirítjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáreszeljük a fokhagymát. Megszórjuk curryporral, hozzáadjuk a burgonyát, majd alaposan elkeverjük.
  3. Felöntjük alaplével, majd addig főzzük, amíg a burgonya teljesen meg nem puhul.
  4. A tejfölt kikeverjük a liszttel, majd hozzákanalazunk a forró levesből, és csomómentesre keverjük.
  5. Visszaöntjük az egészet a levesbe, majd egyet rottyantunk rajta.
  6. Friss korianderrel és aprított chilivel megszórva tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 369
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 18506
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Klasszikus új köntösben: burgonyaleves curryvel felcsapva, friss korianderrel és chilivel fűszerezve. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek