Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinis-sonkás sertéstekercs

Cukkinis-sonkás sertéstekercs
Cukkinis-sonkás sertéstekercs
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt még egy cukkinim, amely felhasználásra várt, abból készült ez a finomság. A mártást ízesíthetjük kevés citromlével is. Tálaljuk főtt rizzsel.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, 6 vékony szeletre vágjuk, egy kicsit ki is klopfoljuk. A cukkiniből levágunk egy darabot (kb. olyan hosszú legyen, mint a hússzeletek), hosszában 6 vékony szeletet levágunk. A sonkát ugyanolyan szélességű szeletre vágjuk, mint a cukkinit.
  2. A hússzeleteket munkalapon kinyújtjuk, sózzuk, borsozzuk, az egyik oldalukat vékonyan megkenjük a mustárral. Mindegyikre majd egy-egy sonka- és cukkiniszeletet helyezünk. A szeleteket a keskenyebb oldalról feltekerjük, és konyhacérnával megkötözzük.
  3. A hagymát meghámozzuk, kockákra vágjuk. A megmaradt cukkinit, kockákra vágjuk.
  4. A tekercseket a forró olajban, körben barnára sütjük, majd kivesszük. A pecsenyezsírhoz adjuk a cukkinit, kb. 2-3 percig pirítjuk, majd kivesszük. A visszamaradt zsiradékban üvegesre dinszteljük a hagymát. Felöntjük a borral, hagyjuk elpárologni, majd hozzáöntjük a levest és a tejszínt.
  5. Sóval, borssal, fűszerezzük. Az elősütött tekercseket a mártásba helyezzük. Lefedve, közepes hőmérsékleten kb. 30-35 percig főzzük. Majd hozzáadjuk a cukkinit, és további 5 percig főzzük.
  6. A lisztet kevés vízzel elkeverjük, a mártáshoz adjuk, és további 5 percig főzzük. A végén hozzákavarjuk az apróra vágott tárkonyt.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 276
elküldve: 1
receptkönyvben: 56
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

göngyölt karaj

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

611
sertés rövidkaraj 300 g
mustár 1 ek
cukkini 1 db
főtt sonka 60 g
vöröshagyma 0.5 közepes db
fehérbor 50 ml
alaplé 100 ml
habtejszín 150 ml
finomliszt 0.5 evőkanál
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tárkony 1 teáskanál