r
Nosalty Logó

Cukkinis lepény ahogy nyultanti készíti

nyultanti
Cukkinis lepény ahogy nyultanti készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

395
Kalória
10.4g
Fehérje
31.1g
Szénhidrát
25.9g
Zsír
142.9g
Víz
84.4g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1575 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    142.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    783 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1371 micro
Összesen 395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    103.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2160.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    887 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    124.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    571.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    619 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    352 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    3131 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    5485 micro
Összesen 1575 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    267 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 164 kcal

Elkészítés

  1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.
  2. Hozzáadjuk a héjastól felszeletelt cukkinit és a paradicsomot. Sóval, borssal, kakukkfűvel, reszelt szerecsendióval ízesítjük.
  3. A leveles tésztát kinyújtjuk, és kibéleljük vele a lepényformát úgy, hogy pereme is legyen. Alját villával megszurkáljuk.
  4. Ráhalmozzuk a párolt zöldségeket. Leöntjük a tojássárgájával elkevert tejföllel, és meghintjük a reszelt sajttal.
  5. Először forró, majd közepes hőmérsékleten 30-35 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A paradicsom, a cukkini és a zöldfűszerek talán mindenkinek a nyár ízeit juttatják eszébe. A fűszerek kiválasztásánál nekem csak egy szabály létezik: mindig friss legyen, a szárított nyomába sem ér. Egy könnyű ebédnek vagy vacsorának bármikor bevethető, és igazán gyorsan elkészül.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek