Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinis kelt palacsinta

Cukkinis kelt palacsinta
Cukkinis kelt palacsinta
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A barátnőm ajánlotta ezt a receptet, ő szokott palacsintát csinálni élesztővel, rendes frissel vagy pedig francia porélesztővel. Próbáljam ki, ajánlotta, mert sokkal könnyebb a tésztája, nem lesz annyira olajos, zsíros. Az olajat a tésztába kell tenni, és nem kell minden egyes palacsinta alá, akkor tocsogni fog benne. Kipróbáltam, és bejött! Néha élesztővel, néha porélesztővel sütöm. Porélesztőt mindig tartok otthon, a frisset csak, ha célzatosan készítek valamit. Ő mindig vesz, hiszen 9 gyerekre mindig van olyan étel, sütemény, amiért kell a friss élesztő otthon.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Málnaszörp, ásványvíz. Aki szereti bor, sör. Kinek, mi az ízlése.
Aki gondolja, előtte párolja meg a cukkinit, de nem volt vele semmi baj, finom és ehető volt a cukkini így is, nem kell mindig túl puhának lennie. A keveréskor figyeljük, ha kell, legyen kéznél egy kis ásványvíz vagy tej, ha túl sűrű lenne, viszont ha sűríteni kell, liszt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit a reszelő kisebbik lyukán lereszeljük, a petrezselymet finomra vágjuk.
  2. Egy tálba szitáljuk a lisztet, beletesszük a tojásokat, a sót, a cukrot, a francia élesztőport, a tejet, az ásványvizet, az olajat, a finomra reszelt cukkiniket,a szezámmagot, a finomra vágott petrezselymet. Mindezt gépi keveréssel jól összedolgozzuk
  3. 30-40 percig pihenni, kelni hagyjuk.
  4. A hagyományos, régi fajta palacsintasütőt megmelegítve, kevés kezdőlökés olajjal meglocsolva kisütjük az első palacsintát, ma már jó, mert nem ragad oda, sokszor az első odaragadós volt. Aztán szépen, egyenként kisütjük a palacsintákat.
  5. Ha mindet kisütöttük,  tálaljuk friss paradicsommal, tejfellel, és reszelt sajttal. Tehetünk mellé paprikát vagy salátát is.

  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 053
elküldve: 2
receptkönyvben: 122
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

cukkinivel kevert kisütött palacsinta, petrezselymes-cukkinis tésztájú sajtos-tejfeles palacsinta, cukkinis élesztős palacsinta, kelt palacsinta cukkinivel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

879
finomliszt 50 dkg
3 csipet
tojás 3 db
tej 3 dl
ásványvíz 3 dl
napraforgó olaj 1.5 dl
cukkini 2 db
petrezselyem 0.5 csokor
cukor 1 csipet
szezámmag 1 ek
instant élesztő 0.3 tasak
napraforgó olaj 1 ek