Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Snidlinges palacsinta

Snidlinges palacsinta
Snidlinges palacsinta
16 perc / előkészület: 10 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Wellington-bélszínhez készültek ezek a sós palacsinták.
De önmagukban is finomak: egy kis tejföllel, reszelt sajttal, esetleg pirított bacon kockával felturbózva vacsorának sem utolsó.
(Recept innen.)

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A sütéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felvert tojást a liszttel simára keverjük.
  2. Hozzáadjuk a tejet, a snidlinget és sóval, borssal ízesítjük.
  3. 1-2 órára hűtőbe tesszük a palacsintatésztát.
  4. A palacsintasütőt pár csepp olajjal felforrósítjuk, és kb. 3/4 merőkanálnyi tésztát öntünk a közepére. Körkörös csuklómozdulatokkal a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőben.
  5. Az első felét kb. 45 másodpercig, a másik felét már csak 30 másodpercig sütjük.
  6. A kész palacsintát tányérra tesszük és tiszta konyharuhával letakarjuk, míg a többit sütjük (így klasszul meleg marad a tálalásig).
  7. Ebből a mennyiségből 3-4 db palacsinta lesz.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 403
elküldve: 2
receptkönyvben: 125
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

metélőhagymás palacsinta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

270
tojás 2 db
finomliszt 75 g
tej 1 dl
snidling 1 ek
0.5 kk
fekete bors 0.5 kk
napraforgó olaj 1 ek