r
Nosalty Logó

Csupa csoki mousse torta

Happygirlkitchen
Csupa csoki mousse torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

606
Kalória
10.7g
Fehérje
70.9g
Szénhidrát
31.9g
Zsír
57.7g
Víz
170.9g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
55.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Kakaós alap

Mousse rétegek

Összesen 606 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Kakaós alap

Mousse rétegek

Összesen 3627 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Kakaós alap

Mousse rétegek

Összesen 291 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.9 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 606 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    191.6 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1026 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3407.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    948 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    1366 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    425.3 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    346 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    864 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    730 mg
  • Retinol - A vitamin:
    847 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1044 micro
Összesen 3627 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 291 kcal

Elkészítés

Kakaós alap

  1. A kakaós alaphoz a tojást habosra keverjük a cukorral. A csokit és a vajat gőz felett felolvasztjuk, majd a cukros tojáshoz keverjük, beleszitáljuk a lisztet.
  2. Egy 28 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, a karika belső széleit kivajazzuk és belisztezzük, majd beleöntjük a kakaós masszát. 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.
  3. Amikor kész levesszük a karikát és egy rácsra helyezzük, hogy kihűljön. Amíg hűl, elkészítjük az első csokis réteget.

Mousse rétegek

  1. A tejet lassan felmelegítjük, közben a tojások sárgáját nagyon habosra verjük a cukorral. A meleg tejet lassan hozzáöntjük, majd a tojásos, cukros tejet visszaöntjük a lábosba és felforraljuk.
  2. Csak addig, amíg szépen besűrűsödik, egyet "rottyan". Levesszük a tűzhelyről és átöntjük egy másik edénybe, hogy kicsit lehűljön.
  3. A zselatint elkeverjük a hideg vízben. A tejszínt felverjük, nem túl keményre és amikor már nem forró a krémünk, összekeverjük a krémet, a habot és a zselatint.
  4. A kakaós tortalapot ráhelyezzük arra tálra, tálcára vagy tortaalátétre, amin felszolgáljuk majd a tortát. A tortakarikát visszacsatoljuk és egy magasabb fóliával körbeöleljük belülről. Tehát a karika és a piskóta között helyezkedik el a fólia.
  5. Érdemes ilyen tartó fóliát beszerezni, mert nagyon hasznos az ilyen típusú tortáknál, mivel majd a mousse rétegek valószínűleg magasabbak lesznek, mint a torta karika vastagsága. Amikor ez megvan, a krémet ráöntjük a piskótára és elsimogatjuk a tetejét.
  6. Betesszük a hűtőbe kb. 1 órára, amíg eléggé megköt a réteg. Amikor megkötött, elkészítjük a következő csoki réteget, mindent ugyanúgy csak étcsoki helyett tejcsokit használunk. A hűtőből kivesszük a tortát és ráöntjük a világosabb részt. Újabb óra múlva elkészítjük a fehér csokis rétegek és ezt is ráöntjük a tortára. A két réteg közé helyezzük az epret.
  7. Egy éjszakára a hűtőben hagyjuk. Másnap levesszük a tortakarikát és óvatosan lehúzzuk a fólia réteget. Tetszőlegesen díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28

Mi most a tejcsoki és a fehér csoki réteg közé vékonyra vágott epret helyeztünk, a kisfiam kérésére, ami nagyon finom lett, mert a könnyű habos rétegek között a friss eper....

További receptek

Madártej

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb desszertünk a madártej, amit talán nem készítünk olyan gyakran, mint érdemes lenne. Hiszen nincs is jobb, mint a hűvös, nagyon vaníliás, híg ...

Rosanics Petra

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek