Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Forgácsfánk tekovács konyhájából

Forgácsfánk tekovács konyhájából
Forgácsfánk tekovács konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Több szakácskönyvben is láttam a forgácsfánk (vagy mondják rózsafánknak is, népiesen: csöröge) receptjét. Én egy régi-régi Nők Lapjában olvasott alapján készítem. Nekem ez nagyon bevált:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból (liszt, tojássárgája, porcukor, rum, só) tésztát gyúrunk.
  2. Késfok vékonyságúra nyújtjuk.
  3. Majd derelyevágóval ujjnyi széles csíkokat vagy kb. 8x12-es téglalapokat vágunk.
  4. A csíkokat ujjunkra tekerve (vagy kedvünk szerinti alakra) formázzuk, és azonnal a forró olajba dobva, szép pirosra sütjük.
  5. A téglalapok közepébe pedig két - három vágást tehetünk a derelyevágóval. 
  6. Vaníliás porcukorral meghintve, baracklekvárral együtt kínáljuk.

  • költség: 650 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 718
elküldve: 0
receptkönyvben: 132
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

tekovacs

Mióta szakács: 2011.01.02.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rózsafánk, csöröge

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csuricsibe78
csuricsibe78 Tue, 2012-01-10 19:12

Már rég készítettem csörögefánkot és a jól bevált receptemnek is nyoma veszett....Én még anyukámtól kaptam a receptet,lehet,hogy ő is Nők lapjából vette,ugyanis nagyon hasonlít a leírása...már amennyire emlékszem:))) Hétvégén megsütöm,köszönöm :D

1594
finomliszt 50 dkg
tojássárgája 6 db
porcukor 2 ek
rum 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
napraforgó olaj 5 dl
sárgabaracklekvár 10 dkg