Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csöröge helena26 konyhájából

Csöröge helena26 konyhájából
Csöröge helena26 konyhájából
33 perc / előkészület: 30 perc sütés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a farsang, és elég régen nem készítettem ezt a csörögét, hát ideje volt, hogy megsüssem. Ezt a receptet nagyon régen a férjem hozta nekem. Egy újságban akadt rá, és a kedvencünkké vált.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat kimérjük, egy tálba készítjük, az élesztőt nem futtatjuk fel, csak belemorzsoljuk, jól kidolgozzuk a tésztát, és pihentetjük, kelesztjük.
  2. Két részre osztjuk a tésztát, ha netán ragadna, akkor még kevés liszttel gyúrjuk át. Szép sima tésztát kell, hogy kapjunk. Vékonyra kinyújtjuk, kockára vágjuk derelyevágóval és forró olajban kisütjük.
  3. Forrón megforgatjuk vaníliás porcukorban.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 903
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
mikor: mindig, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

farsangi fánk, csörögefánk, csőrögefánk

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

547
rétesliszt 25 dkg
finomliszt 25 dkg
tojás 3 db
vaj 5 dkg
élesztő 2.5 dkg
tejföl 200 g
2 csipet
szalalkáli 2 késhegynyi
porcukor 2 ek
rum 0.5 ml
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag