Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csörögefánk 3. (vaníliás)

Csörögefánk  3. (vaníliás)
Csörögefánk  3. (vaníliás)
16 perc / előkészület: 15 perc sütés: 1 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégnek szerettem volna egy esti édes desszertet kínálni.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A sütéshez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

 

 

 

 

 

A tésztát vékonyan lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, majd négyszögekre vágjuk, és a közepén egy bemetszést ejtünk.

  • Az egyik sarkát a tésztának áthajtjuk a lyukon.
  • Az olajat felforrósítjuk, és a tésztákat pár pillanat alatt aranybarnára sütjük.
  • Miután kisütöttük, papíron leitatjuk, és porcukorban megforgatjuk.
  • Baracklekvárral tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 26 829
elküldve: 1
receptkönyvben: 81
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Ágika

Mióta szakács: 2009.11.22.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csörögefánk gazdagon, forgácsfánk, csöröge

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1609
finomliszt 300 g
tejföl 150 g
porcukor 1 teáskanál
vaníliás cukor 5 csomag
vaj 50 g
tojássárgája 2 db
1 csipet
napraforgó olaj 5 dl
porcukor 2 ek
sárgabaracklekvár 20 dkg