r
Nosalty Logó

Csokoládétorta Anyanyultól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jutka41
Csokoládétorta Anyanyultól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

piskóta

krém

díszítés

Összesen 977 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

piskóta

krém

díszítés

Összesen 5859 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

piskóta

krém

díszítés

Összesen 284 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    957.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    421 micro
Összesen 977 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.1 g

Zsír

  • Összesen
    305.9 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5744.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    1443 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    2162 mg
  • Nátrium
    1488 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    654.1 g
  • Cukor
    422 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2445 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    399 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    1465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2338 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1278 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2524 micro
Összesen 5859 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 284 Kcal

Hozzávalók

piskóta

krém

díszítés

Elkészítés

piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgáját porcukorral habosra keverjük. Beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, majd belekeverjük óvatosan a keményre felvert tojásfehérjét.
  2. Sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  3. A krémhez a csokipudingot és a összetördelt csokoládét a tejjel csomómentesre kikeverjük, és sűrű péppé főzzük.
  4. A margarint és porcukrot habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz keverjük a margarinos cukrot /én robotgéppel kevertem hozzá/.
  5. Kettévágjuk a piskótát, és megtöltjük a csokikrémmel.
  6. Tortabevonóval bevonjuk a piskótát. Ki hogy szereti, lehet díszíteni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3315
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csokoládétorta Anyanyultól
Jutka41 14 recept

Ez a torta két piskótából készült, mert nekem mindig összeesik a piskótám. Születésnapom volt, és ez alkalomból készítettem el, mert szeretem a csokitortát, és úgy gondoltam, hogy inkább saját készítésű tortát eszek, mint boltit vagy cukrászatit. Hála Istennek nagy sikere volt, aki megkóstolta, annak nagyon ízlett.

Hozzászólások

NovakAndi

szia, tetszik a tortád. Nekem is sokszor összeesett régebben a piskóta, de mióta a Horváth Ilona szakácskönyv szerint készítem, csodaszép lesz mindig. Kb ilyen módon készül, mint ebben a videóban, szeretettel ajánlom figyelmedbe, amúgy is kit?n? cukrász blog. http://farkasvilmos.blogspot.hu/search/label/Pisk%C3%B3ta%20alaprecept Itt található videolink is a kakós verzióról. Én egy csipet szódabikarbónát és étk. keményít?t is teszek a liszthez, es ezekkel együtt mérem ki, hogy azonos súlyú legyen a lisztkeverék, mint a cukor. Így nem kell süt?port használni és nagyon szépen feljön, leveg?s lesz a tortalap. Andi

Jutka41

Kedves Andi!Köszönöm szépen amit küldtél,megnéztem és legközelebb ki fogom próbálni úgy sütni a piskótát mint ahogy ott mutatták.?rülök hogy tetszik a tortám.

Jutka41

Kipróbáltam,de sajnos akkor is össze esik a piskótám,úgy hogy valószín?,hogy én rontok el valamit vagy a süt?m nem jó.Nem adom fel egyszer csak sikerül egy jó piskótát sütnöm.

Hozzávalók

piskóta

krém

díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek