Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Márványos csokoládémousse torta (3.)

Márványos csokoládémousse torta (3.)
Márványos csokoládémousse torta (3.)
100 perc / előkészület: 60 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már többször készítettem ezt a tortát, egy kicsit munkaigényes, de nagyon finom. Ajánlom minden csokoládékedvelőnek.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés


  1. Egy tepsi aljára sütőpapírt teszünk.
  2. 2 tojásfehérjét 3 ek hideg vízzel, csipet sóval kemény habbá verünk, a 75 g cukrot kanalanként hozzáadjuk, és keményre verjük.
  3. Egyenként kozzákeverjük a 2 tojássárgát.
  4. A lisztet elkverjük az étkezési keményítővel, a kakaóval és sütőporral, majd a habra szitáljuk, és óvatosan beleforgatjuk.
  5. A masszát a tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. Hűlni hagyjuk.
  6. A keserű és tejes csokoládét durvára vágjuk, majd vízfürdőben felolvasztjuk. Hűlni hagyjuk.
  7. 200 g tejszínt kemény habbá verünk. 4 tojássárgáját 2 ek cukorral habosra keverünk. A folyékony csokoládét a tojáskrémhez keverjük.
  8. 2 tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verünk. Először a tejszínt, majd a tojásfehérjét óvatosan a csokoládékrémhez keverjük. 30 percre hűlni hagyjuk.
  9. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A fehér csokoládét durvára vágjuk, vízfürdőben felolvasztjuk.
  10. 200 g tejszínt kemény habbá verünk.
  11. 2 tojássárgáját 1 ek cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverünk.
  12. A zselatint kicsavarjuk, lassú tűzön felolvasztjuk, majd a még langyos csokoládéhoz keverjük, majd ezt rögtön a tojáskrémhez keverjük.
  13. 2 tojasfehérjét csipet sóval kemény habbá verünk. Elöször a tejszínt, majd a tojásfehérjét óvatosan a csokoládékrémhez keverjük. 5-10 percig hűlni hagyjuk.
  14. A tortagyűrűt a piskóta köré állítjuk. A fehér és a sötét mousse-t váltakozva 2-2 rétegbe a piskótára simítjuk. Villaval márványosra keverjük. Legalabb 6 órat hűlni hagyjuk.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 482
elküldve: 2
receptkönyvben: 284
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

márványos csokoládétorta, csokimousse torta, csokitorta háromféle csokiból

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fuffu
Fuffu / fuffu Thu, 2011-01-06 21:36

Ma elkészítettem a tortát. Nagyon ínycsiklandozónak néz ki, de egyenlőre még csak hűl... :P
Mindazonáltal szerintem ez a recept simán lehetne "nehéz"nek is titulálható - nekem sok fejtörést okozott! Már a legelején csodálkoztam: miért kell előre beáztatni a zselatint, és megolvasztani a fehércsokit? Én végül csak később olvasztottam fel, de ha előbb csináltam volna, mitől nem szilárdult volna teljesen meg amíg elkészítem a tésztát? Aztán a recept további részében nem is volt szó többet a fehércsokiról - lehet hogy elírás, én a 2 tojást+vaníliáscukrot+tejszínhabot zselatint a fehércsokikrémhez kevertem hozzá, habár a recept szerint ez a "csokikrémhez" keverjük, amit előzőleg még a sötét csokikrém képviselt.... Tényleg így kellett csinálni? Nem baj hogy így csak a fehércsokis részben van zselatin? A fehércsoki nekem összeugrott egy kicsit, ezért egy kis tejjel orvosoltam a problémát (később a sötét színűbe is tettem, hogy krémesebb legyen), valamint cukrot csak a tésztájába tettem. A vízfürdős olvasztás se nagyon ment - a fehércsokinál még azzal próbálkoztam, a másiknál már simán a mikróba tettem, néha megkevergettem, és végül az nagyon szépre sikeredett....:)
A nehézségek ellenére mind a tészta, mind a krém mennyeire sikeredett, tehát panaszra nincs okom, sőt! Köszönöm ezt a kítűnő receptet!!! :):)

fuffu
Fuffu / fuffu Thu, 2011-01-06 17:14

Kedves 2010-12-03 07:21-es látogató!
Kíváncsian végigböngésztem azt az oldalt, amit belinkeltél, de nem találtam a vonatkozó tortát. Tudnál egy kicsit pontosabb linket adni? :)
Ezt a tortát ami itt van pedig még ma elkészítem!! :P:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-12-03 10:05

A torta nagyon könnyű habszerú, nagyooon finom, de az biztos, hogy egy kalóriabomba

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-12-03 09:44

Kedves Bevuk!

Mi a kérdés lényege 35 dkg csokoládé és 400 g tejszín láttán?

bevuk
bevuk / bevuk Fri, 2010-12-03 09:39

Szia! Ez mennyire tartozik a tömény édes sütik közé? Mert ha nem annyira, akkor a hétvégén megcsinálnám! Köszi! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-12-03 08:21

A habba szerintem nincs szükség tojásra, ha a felvert tejszínbe zselatinnal belekeverjük az olvasztott csokoládét.Ugyanazt a mousse-t kapjuk a 2 féle csokoládéból, de nem kell tartani a nyers tojás veszélyeitől és élvezeti értékén sem emel a tojás.
Ezt a www.tortaimado.hu oldalon található Csokoládéhab torta recept többszöri elkészítése okán tuom javasolni.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-12-02 22:03

Kedves Glaser!Micsoda csodálatos márványos csokicsoda!!!!:-))))) Hmmmmm...egyszerűen ki kell próbálnom.Köszi!Elmentve.Éva-Anyóca

547
tojás 2 db
1 csipet
cukor 75 g
finomliszt 35 g
étkezési keményítő 35 g
sütőpor 1 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 15 g
víz 3 ek
étcsokoládé 100 g
tejcsokoládé 100 g
habtejszín 400 g
lapzselatin 4 db
fehér csokoládé 150 g
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 4 db
tojássárgája 2 db
cukor 3 ek
2 csipet