r
Nosalty Logó

Márványos csokoládémousse torta (3.)

Glaser
Márványos csokoládémousse torta (3.)
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

547
Kalória
10.8g
Fehérje
50.9g
Szénhidrát
34.2g
Zsír
66.5g
Víz
252.6g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
39.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 547 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4369 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 323 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 547 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.5 g

Zsír

  • Összesen
    273.4 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2021 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4241.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1061 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    1805 mg
  • Nátrium
    819 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    407.1 g
  • Cukor
    316 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    532 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1808 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    417 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    1344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1782 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1947 micro
Összesen 4369 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 323 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tepsi aljára sütőpapírt teszünk.
  2. 2 tojásfehérjét 3 ek hideg vízzel, csipet sóval kemény habbá verünk, a 75 g cukrot kanalanként hozzáadjuk, és keményre verjük.
  3. Egyenként kozzákeverjük a 2 tojássárgát.
  4. A lisztet elkverjük az étkezési keményítővel, a kakaóval és sütőporral, majd a habra szitáljuk, és óvatosan beleforgatjuk.
  5. A masszát a tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. Hűlni hagyjuk.
  6. A keserű és tejes csokoládét durvára vágjuk, majd vízfürdőben felolvasztjuk. Hűlni hagyjuk.
  7. 200 g tejszínt kemény habbá verünk. 4 tojássárgáját 2 ek cukorral habosra keverünk. A folyékony csokoládét a tojáskrémhez keverjük.
  8. 2 tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verünk. Először a tejszínt, majd a tojásfehérjét óvatosan a csokoládékrémhez keverjük. 30 percre hűlni hagyjuk.
  9. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A fehér csokoládét durvára vágjuk, vízfürdőben felolvasztjuk.
  10. 200 g tejszínt kemény habbá verünk.
  11. 2 tojássárgáját 1 ek cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverünk.
  12. A zselatint kicsavarjuk, lassú tűzön felolvasztjuk, majd a még langyos csokoládéhoz keverjük, majd ezt rögtön a tojáskrémhez keverjük.
  13. 2 tojasfehérjét csipet sóval kemény habbá verünk. Elöször a tejszínt, majd a tojásfehérjét óvatosan a csokoládékrémhez keverjük. 5-10 percig hűlni hagyjuk.
  14. A tortagyűrűt a piskóta köré állítjuk. A fehér és a sötét mousse-t váltakozva 2-2 rétegbe a piskótára simítjuk. Villaval márványosra keverjük. Legalabb 6 órat hűlni hagyjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Már többször készítettem ezt a tortát, egy kicsit munkaigényes, de nagyon finom. Ajánlom minden csokoládékedvelőnek.

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek