r
Nosalty Logó

Csokoládétorta 2. (rumos)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládétorta 2. (rumos)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A három kakaós piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 718 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A három kakaós piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 7175 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A három kakaós piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 308 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 718 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.5 g

Zsír

  • Összesen
    491.4 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    212 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    118 g
  • Koleszterin
    1743 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4476.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1162 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    1592 mg
  • Nátrium
    1034 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    603.8 g
  • Cukor
    420 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    506.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4583 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    380 micro
  • K vitamin:
    426 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    1371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4350 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    2783 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2265 micro
Összesen 7175 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 308 Kcal

Hozzávalók

A három kakaós piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A három kakaós piskótához

  1. Elkészítjüka három kakaós piskótalapot.
  2. Szétválasztjuk a tojásokat és elkezdjük felverni a tojásfehérjét. Amikor már keményedik a hab, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, ha a hab elég kemény már, akkor a tojássárgáját is.
  3. Egy ideig még verjük a habot (gépi) habverővel.
  4. Utána hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport, majd óvatosan elkeverjük.
  5. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral. (Ha szilikon formát használunk, erre nincs szükség.)
  6. A sütőt előmelegítjük 150 fokra (légkeverés). 20-25 perc alatt megsütünk egy lapot. (Az első 15 percben nem szabad kinyitni a sütőajtót, különben összeesik a tészta.)
  7. Amikor megsült, kiborítjuk egy konyharuhára, lehúzzuk róla a papírt és rácson hagyjuk kihűlni. (Addig el lehet készíteni a következő lapot.)
  8. A pudingot megfőzzük 6 dl tejjel és 5 evőkanál cukorral. Nagyon sűrűre főzzük, majd ha elkészült, félretesszük hűlni.
  9. Kikeverjük a margarint a porcukorral. Ha a puding teljesen kihűlt, akkor kanalanként dolgozzuk a vajas krémhez és ízesítsük rummal. (Azért legyen hideg teljesen a puding, mert így nem csapja ki a margarint.)
  10. Elkezdjükösszeállítani a tortánkat. Először megkenjük az első lapot lekvárral, majd a csokoládés krémmel. Ezt megismételjük a következő lappal és a tetején is. A torta szélét isbevonjuk a krémmel.
  11. Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk a margarinnal, majd bevonjukvele teljesen a tortát.
  12. Ha maradt a krémből, azt is felhasználhatjuk a díszítéshez, ha nem, akkor felverjük a habtejszínt és nyomózsákba töltve kidíszítjük a tortát.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 25326
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 21.

Ajánló

A díszítéshez használhatunk még például francia drazsét vagy cukorgyöngyöt.  Aki biztos sikert szeretne a piskótával és minél magasabb lapot szeretne sütni, az tehet egy teáskanál sütőport is a tésztába. A piskótát süthetjük egyben is, ilyenkor ha kihűlt, 3 részre vágjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát soká tartó kísérletezés után alkottam meg. Akartam valami olyan csokoládétortát, ami nem túl tömény, mégis elég csokoládés az ízlésemnek és nem utolsó sorban nagyon finom. Annyira jól sikerült, hogy még a kollégáim is oda voltak érte. :)

Hozzávalók

A három kakaós piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek