Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés palacsinta vaníliás krémmel

Csokoládés palacsinta vaníliás krémmel
Csokoládés palacsinta vaníliás krémmel
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept Gordon Ramsay Világkonyha c. könyvéből származik.

hozzávalók / 2 adag

A palacsintához

A csokoládéöntethez

A créme chantilly-hez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsintatésztához a lisztet, a kakaóport, a sót tálba szitáljuk, és hozzákeverjük a cukrot. A közepébe bemélyedést készítünk, beleöntjük a felvert tojást, az olvasztott vajat, a tejet és a vanília kivonatot. Addig keverjük, amíg sima állagú tésztát nem kapunk, majd állni hagyjuk 30 percig (szobahőmérsékleten v. hűtőben is lehet).
  2. A csokiöntethez a csokit apró darabokra vágjuk, és gyöngyöző víz felett megolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat, a mézet, és hagyjuk megolvadni, közben párszor megkeverjük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tejet, és addig keverjük, amíg selymes öntetet nem kapunk.
  3. A krémhez a tejszínt porcukorral és a vaníliával puha habbá verük, lefedjük, és felhasználásig a hűtőbe tesszük.
  4. A palacsintákat vajon kisütjük, és megtöltjük a krémmel. A tetejére csokiöntetet csorgatunk, és kandírozott narancshéjat szórunk rá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 041
elküldve: 0
receptkönyvben: 310
elkészítve: 1/14
Facebookon megjelent: -

szakács

baracklekvár

Mióta szakács: 2010.11.06.
2 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kakaós palacsinta vaníliakrémmel, csokis-vaníliás töltött palacsinta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1281
finomliszt 100 g
cukrozatlan kakaópor 25 g
0.5 kávéskanál
tojás 2 db
vaj 1 ek
tej 300 ml
vanília kivonat 1 teáskanál
vaj 0.5 ek
étcsokoládé 100 g
vaj 15 g
méz 1.5 ek
tej 70 ml
habtejszín 250 ml
porcukor 3 ek
vanília kivonat 1 teáskanál
kandírozott narancshéj 2 dkg