r
Nosalty Logó

Csokoládés kísértés - cheesecake pohárban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládés kísértés - cheesecake pohárban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 1282 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 5130 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 377 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    92 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    710.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.4 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 1282 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    367.9 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2840.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    857 mg
  • Nátrium
    990 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.6 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1543 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1493 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 5130 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 377 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 25 dkg csokoládét apróra tördelünk és vízgőz felett megolvasztjuk.
  2. A kekszet a kezünk között szétmorzsoljuk, egészen apró morzsákra, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat és a barna cukrot. 4 boros vagy fagylaltos pohárban elosztjuk a kekszes masszát.
  3. A Philadelphia sajtot simára keverjük a tejszínnel és a porcukorral, és 2-2 ek krémet teszünk a kekszes poharakba.Tetszes szerinti bogyos gyumolcsot teszunk ra.
  4. Az olvasztott csokoládét a poharakba kanalazzuk a sajt tetejére.
  5. A maradék krémet elosztjuk a tetején, tetszés szerinti bogyós gyümölccsel és csokoládéforgáccsal díszítjük.
  6. A maradék 5 dkg csokoládét használjuk fel a csokoládéforgács elkészítéséhez. A csokit egyszerűen megfordítjuk és egy élesebb késsel vagy zöldséghámozóval a csoki tetején óvatosan magunk felé húzva a kést forgácsokat vágunk belőle.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 41564
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 13.

Receptkategóriák

Imádom a cheesecake-et.... ennek a pohárkrémnek sem tudtam ellenállni, muszáj volt elkészíteni:) Az alap úgynevezett digestive biscuits, de ha nem jut hozzá valaki, bármilyen keksz jó, amit a keze között gond nélkül szét tud morzsolni, a lényeg, hogy omlós, nagyon puha legyen. Személy szerint jobban szeretem a savanykás gyümölcsöt , ezért választottam a feketeszedret, de áfonyával, málnával vagy eperrel is ugyanolyan ellenállhatatlan.A receptet a BBC Good  Food magazinban talaltam.

Hozzászólások

TraRita

jaj de gyönyör?????! :D

Törölt felhasználó

Koszonom Rita:)

Törölt felhasználó

szia. a tejszínt fel kell verni, vagy csak simán simára keverjük a sajttal? köszi.

Törölt felhasználó

Csak ossze kell keverni a sajttal,nem kell felverni.Persze fel is verheted,ugy meg kremesebb lesz ...Szep estet:)

Évi néni

Hát helyesbítek, nem csak a képed tetszik, hanem amit készítesz is. Bármennyire is szeretnék néhány kilót leadni, ezt nem hagyhatom ki. Elmentettem, elkészítem. Üdv: Évi néni

Törölt felhasználó

Kedves Evi neni!Remelem izleni fog:))

Törölt felhasználó

Szia! Az olvasztott csoki nem fog visszakeményedni? Vagy ezt azonnal enni kell? Egyébként nagyon jól néz ki. Férjem meglátta a képet és megkérdezte, h ha elmegy krémsajtér a boltba, akkor még ma megcsinálom-e. :)

Törölt felhasználó

Szia psziszi!Termeszetesen visszakemenyedik,ha nem fogyasztod azonnal,de ha megis szeretned folyosabbra ,ajanlok egy masik megoldast.A csokit ugyanugy megolvasztod, cukorral edesited es egy keves vizet adsz hozza, lassu tuzon forrasig hevited azutan kihutod es ugy adod a kremhez.Igy egy martast kapsz,ami nem fog megkemenyedni.A masik lehetoseg,ha egy keves tejszint ontesz a csokihoz amikor megolvasztod,igy nem lesz annyira suru amikor megkemenyedik.Remelem kapott a ferjed kremsajtot a boltban:)Szep hetveget kivanok!

Törölt felhasználó

Nem mondom, hogy nem számítottam valami hasonlóra, de ez eszméletlen finom :)) Köszi a receptet! :D

Törölt felhasználó

Szia Escudete!Igazan orulok,hogy izlett:))))))Remelem a kovetkezo recept is elnyeri a tetszesed:)

Törölt felhasználó

Szia Pinkberry! Már 2x is megcsináltam azóta ezt a finomságot és nagy siker volt! A várandós bn?m 2 pohárral is evett bel?le. :) Víz helyett én vaníliasodó+tejszín keverékkel lazítottam picit a csokikrémen és tényleg isteni lett. Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Szia psziszi!Nagyon orulok,h a recepttel kellemes perceket szereztem nektek:)Az otleted nagyon jo,legkozelebb igy probalom ki a csokikremet.Szep napot kivanok!Pinkberry

trombia

Szia! Karácsonykor tervezem elkészíteni. Kérdésem, hogy tudsz-e keksz márkát ajánlani (Magyarország), illetve, hogy tejszínnek jó a habtejszín? Az nem igazán s?r?. Vagy f?z?tejszín kell?

Törölt felhasználó

Szia,ne haragudj a kesoi valaszert,nem voltam gepkozelben az unnepek alatt...Szerintem a Jo Reggelt keksz bevalik,nagyon konnyen lehet morzsolni.Habtejszin parti vagyok,en azt valasztanam,sokkal jobban szeretem mint a fozotejszint.

trombia

Köszi! Végül Gy?ri Édes kekszel csináltam, húsklopfolóval remekül lehetett "morzsolni". Én is a habtejszínre szavaztam és nagyon finom lett. A csokoládét is tejszínnel lazítottam, mivel el?z? nap készült a krém és h?tve volt. Nagyon finom lett, de még mindig kicsit kemény maradt a csokoládé, több tejszínt is elbírt volna. Szeder helyett fagyasztott ribizlivel készítettem, nagyon finom és mutatós lett. Köszi a receptet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek