Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés kísértés - cheesecake pohárban

Csokoládés kísértés - cheesecake pohárban
Csokoládés kísértés - cheesecake pohárban
25 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a cheesecake-et.... ennek a pohárkrémnek sem tudtam ellenállni, muszáj volt elkészíteni:) Az alap úgynevezett digestive biscuits, de ha nem jut hozzá valaki, bármilyen keksz jó, amit a keze között gond nélkül szét tud morzsolni, a lényeg, hogy omlós, nagyon puha legyen. Személy szerint jobban szeretem a savanykás gyümölcsöt , ezért választottam a feketeszedret, de áfonyával, málnával vagy eperrel is ugyanolyan ellenállhatatlan.A receptet a BBC Good  Food magazinban talaltam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 25 dkg csokoládét apróra tördelünk és vízgőz felett megolvasztjuk.
  2. A kekszet a kezünk között szétmorzsoljuk, egészen apró morzsákra, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat és a barna cukrot. 4 boros vagy fagylaltos pohárban elosztjuk a kekszes masszát.
  3. A Philadelphia sajtot simára keverjük a tejszínnel és a porcukorral, és 2-2 ek krémet teszünk a kekszes poharakba.Tetszes szerinti  bogyos gyumolcsot teszunk ra.
  4. Az olvasztott csokoládét a poharakba kanalazzuk a sajt tetejére.
  5. A maradék krémet elosztjuk a tetején, tetszés szerinti bogyós gyümölccsel és csokoládéforgáccsal díszítjük.
  6. A maradék 5 dkg csokoládét használjuk fel a csokoládéforgács elkészítéséhez. A csokit egyszerűen megfordítjuk és egy élesebb késsel vagy zöldséghámozóval a csoki tetején óvatosan magunk felé húzva a kést forgácsokat vágunk belőle.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 37 471
elküldve: 17
receptkönyvben: 984
elkészítve: 31/50
Facebookon megjelent: 1

szakács

RED BERRY

Mióta szakács: 2012.02.17.
20 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokis pohárkrém, csokis sajttorta pohárban, csokis-sajtos pohárkrém

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

trombia
trombia Thu, 2012-12-20 16:15

Szia! Karácsonykor tervezem elkészíteni. Kérdésem, hogy tudsz-e keksz márkát ajánlani (Magyarország), illetve, hogy tejszínnek jó a habtejszín? Az nem igazán sűrű. Vagy főzőtejszín kell?

PINKBERRY
RED BERRY / PINKBERRY Sat, 2012-12-29 15:05

Szia,ne haragudj a kesoi valaszert,nem voltam gepkozelben az unnepek alatt...Szerintem a Jo Reggelt keksz bevalik,nagyon konnyen lehet morzsolni.Habtejszin parti vagyok,en azt valasztanam,sokkal jobban szeretem mint a fozotejszint.

trombia
trombia Tue, 2013-01-08 09:33

Köszi! Végül Győri Édes kekszel csináltam, húsklopfolóval remekül lehetett "morzsolni". Én is a habtejszínre szavaztam és nagyon finom lett. A csokoládét is tejszínnel lazítottam, mivel előző nap készült a krém és hűtve volt. Nagyon finom lett, de még mindig kicsit kemény maradt a csokoládé, több tejszínt is elbírt volna. Szeder helyett fagyasztott ribizlivel készítettem, nagyon finom és mutatós lett. Köszi a receptet!

psziszi
psziszi Tue, 2012-04-24 21:51

Szia Pinkberry! Már 2x is megcsináltam azóta ezt a finomságot és nagy siker volt! A várandós bnőm 2 pohárral is evett belőle. :) Víz helyett én vaníliasodó+tejszín keverékkel lazítottam picit a csokikrémen és tényleg isteni lett. Köszi a receptet!

PINKBERRY
RED BERRY / PINKBERRY Wed, 2012-04-25 09:02

Szia psziszi!Nagyon orulok,h a recepttel kellemes perceket szereztem nektek:)Az otleted nagyon jo,legkozelebb igy probalom ki a csokikremet.Szep napot kivanok!Pinkberry

Escudete
Escudete / Escudete Tue, 2012-04-24 17:00

Nem mondom, hogy nem számítottam valami hasonlóra, de ez eszméletlen finom :))
Köszi a receptet! :D

NoSalty
Nosalty / NoSalty Fri, 2012-04-20 11:03

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.04.19. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

psziszi
psziszi Thu, 2012-04-19 20:43

Szia! Az olvasztott csoki nem fog visszakeményedni? Vagy ezt azonnal enni kell? Egyébként nagyon jól néz ki. Férjem meglátta a képet és megkérdezte, h ha elmegy krémsajtér a boltba, akkor még ma megcsinálom-e. :)

PINKBERRY
RED BERRY / PINKBERRY Sat, 2012-12-29 15:11

Szia psziszi!Termeszetesen visszakemenyedik,ha nem fogyasztod azonnal,de ha megis szeretned folyosabbra ,ajanlok egy masik megoldast.A csokit ugyanugy megolvasztod, cukorral edesited es egy keves vizet adsz hozza, lassu tuzon forrasig hevited azutan kihutod es ugy adod a kremhez.Igy egy martast kapsz,ami nem fog megkemenyedni.A masik lehetoseg,ha egy keves tejszint ontesz a csokihoz amikor megolvasztod,igy nem lesz annyira suru amikor megkemenyedik.Remelem kapott a ferjed kremsajtot a boltban:)Szep hetveget kivanok!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2012-04-15 09:51

Hát helyesbítek, nem csak a képed tetszik, hanem amit készítesz is. Bármennyire is szeretnék néhány kilót leadni, ezt nem hagyhatom ki. Elmentettem, elkészítem. Üdv: Évi néni

PINKBERRY
RED BERRY / PINKBERRY Fri, 2012-04-13 22:26

Csak ossze kell keverni a sajttal,nem kell felverni.Persze fel is verheted,ugy meg kremesebb lesz ...Szep estet:)

1282
étcsokoládé 30 dkg
digestive keksz 20 dkg
vaj 10 dkg
barna cukor 1 ek
habtejszín 3 dl
porcukor 5 dkg
krémsajt 25 dkg
szeder 15 dkg