r
Nosalty Logó

Csokoládés croissant (Croissant 2.)

NS
Csokoládés croissant (Croissant 2.)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A vajas részhez

A tésztához

A tölteléknek

1091
Kalória
19.4g
Fehérje
135.7g
Szénhidrát
51.6g
Zsír
76.6g
Víz
154.5g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
20.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A vajas részhez

A tésztához

A tölteléknek

Összesen 1091 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A vajas részhez

A tésztához

A tölteléknek

Összesen 4358 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A vajas részhez

A tésztához

A tölteléknek

Összesen 352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    534.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    135.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 1091 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    206.3 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2138.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1060 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    542.8 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    306.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 4358 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 352 kcal

Elkészítés

A vajas részhez

  1. A vajas tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd a mélyhűtőbe tesszük pár percre.
  2. A tészta minden hozzávalójának hidegnek kell lennie, a dagasztás alatt se melegedjen fel a tészta! Mikor kész, téglalapra igazítjuk. A vajas tésztát kivesszük a mélyhűtőből, azt a közepére lapogatjuk, és becsomagoljuk a tésztával. Rövidebb oldalával magunk elé fektetjük, majd a sodrófával ütögetve elkezdjük nyújtani. Mikor már ujjnyi vastag, következik a hajtogatás.
  3. A tészta felső harmadát lehajtjuk a középső harmadra, majd az alsó harmadot felhajtjuk a dupla réteg tésztára. Elfordítjuk 90 fokkal megint. Kinyújtjuk ujjnyi vastagra, és jön a dupla hajtogatás. A tészta most a szélesebb oldalával van előttünk, mindkét oldalról a közepéig visszahajtjuk, majd a közepén még félbehajtjuk.
  4. Folpackba csomagoljuk, és hűtőben pihentetjük egy órán át. A nyújtást és a hajtogatásokat még kétszer megismételjük.
  5. Fél cm vastagra nyújtjuk, háromszögekre daraboljuk, a szélesebb felére kanalazunk egy kis nutellát. Egy-másfél óra kelesztés után, tojással lekenve mehetnek a 200 fokos sütőbe, kb 20-25 percre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 25 p

Időigényes, de megéri elkészíteni! Ha reggel frissen sült péksüteményt szeretnénk, annyi a teendőnk, hogy a kifliket előző este elkészítjük egészen a formázásig, majd nyersen hűtőbe tesszük éjszakára. Reggel csak be kell tolni a forró sütőbe, mire felöltözünk, kész is a frissen sült croissant. :)

További receptek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Croissant rizslapból

Tiktokon láttuk ezt az ötlet, úgyhogy ki is próbáltuk. Kívül ropogós, belül puha finomság. Izgalmas felhasználása a rizslapnak. Nem lesz olyan, mint egy croissant, de egy finom édesség.

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...