Nosalty Logó

Csokoládés croissant (Croissant 2.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ezen a képen: Csokoládés croissant (Croissant 2.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A vajas részhez

A tésztához

A tölteléknek

Összesen 1091 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A vajas részhez

A tésztához

A tölteléknek

Összesen 4358 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A vajas részhez

A tésztához

A tölteléknek

Összesen 352 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    534.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 1091 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    206.3 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2138.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1060 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    542.8 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 4358 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 352 Kcal

Hozzávalók

A vajas részhez

A tésztához

A tölteléknek

Elkészítés

A vajas részhez

  1. A vajas tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd a mélyhűtőbe tesszük pár percre.
  2. A tészta minden hozzávalójának hidegnek kell lennie, a dagasztás alatt se melegedjen fel a tészta! Mikor kész, téglalapra igazítjuk. A vajas tésztát kivesszük a mélyhűtőből, azt a közepére lapogatjuk, és becsomagoljuk a tésztával. Rövidebb oldalával magunk elé fektetjük, majd a sodrófával ütögetve elkezdjük nyújtani. Mikor már ujjnyi vastag, következik a hajtogatás.
  3. A tészta felső harmadát lehajtjuk a középső harmadra, majd az alsó harmadot felhajtjuk a dupla réteg tésztára. Elfordítjuk 90 fokkal megint. Kinyújtjuk ujjnyi vastagra, és jön a dupla hajtogatás. A tészta most a szélesebb oldalával van előttünk, mindkét oldalról a közepéig visszahajtjuk, majd a közepén még félbehajtjuk.
  4. Folpackba csomagoljuk, és hűtőben pihentetjük egy órán át. A nyújtást és a hajtogatásokat még kétszer megismételjük.
  5. Fél cm vastagra nyújtjuk, háromszögekre daraboljuk, a szélesebb felére kanalazunk egy kis nutellát. Egy-másfél óra kelesztés után, tojással lekenve mehetnek a 200 fokos sütőbe, kb 20-25 percre.
  • Sűtés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 64369
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Időigényes, de megéri elkészíteni! Ha reggel frissen sült péksüteményt szeretnénk, annyi a teendőnk, hogy a kifliket előző este elkészítjük egészen a formázásig, majd nyersen hűtőbe tesszük éjszakára. Reggel csak be kell tolni a forró sütőbe, mire felöltözünk, kész is a frissen sült croissant. :)

Hozzászólások

Durcsó

Szia! Van pár kérdésem! : ) Egyrészt, egy csomag szárított éleszt? kell a tésztába? Másrészt, hogy a nyújtás-hajtogatás kétszeri ismétlésekor az egy órás h?t?ben pihentetés is ismétl?dik, ugye? Végül, hogy vajon sajttal is lehet tölteni? Vagy akkor kevesebb cukor kell? Köszi el?re is! Durcsó

Törölt felhasználó

Szia! Nekem annyi kérdésem lenne, hogy fagyasztani vajon lehet a tésztát, hogy mondjuk ha hirtelen megkívánnám, akkor csak sütni kelljen?? :) El?re is köszi a választ! Kati

hljudit

 igen lehet

Törölt felhasználó

Sziasztok! :) Durcs, én szárított éleszt?t használtam, de szerintem jó a rendes is. H?t?be csak egyszer kell tenni. Legalább is én úgy csináltam... :) És sajttal is lehet tölteni, de a cukor mennyisége nem változik! Kati, a pizza tésztát lehet, akkor szerintem ezt is lehet... :)

Durcsó

Oké, köszi! d

Törölt felhasználó

Ez jó hír!! :) Akkor neki is állok hétvégén egy pár adagnak... :))

Törölt felhasználó

Mennyei ez a süti! Köszönöm a receptet! Én nem szárított éleszt?t használtam nagyon jól sikerült.

Törölt felhasználó

az hogy "négy f?re", mit jelent? (persze gondolom attól is függ hogy mekkorákat csinálok, na de mégis?) köszi szépen!

Törölt felhasználó

:) hát valamit meg kellett adni amikor feltöltöttem a receptet. nekem 2 gáztepsi tele lett.

Törölt felhasználó

Nekem nagyon jól sikerültek csináltam sajtosat és csokisát:) köszi a receptet : zsolti

Törölt felhasználó

Segítsetek légyszi! Most csinálok második alkalommal croissant, de még mindig nem megy... Most a h?t?s pihentet?s szakasznál tartok, de már most kiszakadt a tészta, és folyik orrán száján a vajas töltelék. Kizárt, hogy kibírja még kétszer ezt a nyújtást, hajtogatást. Mi a titka? Jól befedtem az elején minden oldalról a vajat. Vékonyra, vagy vastagra kell nyújtani az elején? Olyan jó lenne, ha ez is olyan szép levelesre sikerülne.

Törölt felhasználó

Hogyhogy folyik? Milyen vajat használtál? Nekem egyben maradt, hideg Liga vajat használtam. Mindenképpen hideg vajat kell használni. Ha elolvasod a receptet, ott leírtam, hogy el?ször ujjnyi vastagra kell nyújtani. Nekem nem lett olyan rongyos, amilyen a pékségekben van, azt nem tudom, hogy csinálják. :(

Törölt felhasználó

Én is hideg vajat használtam, de kiszakad a tészta, ahogy hajtogatom. Meg az sem világos, hogy a tésztát a nyújtás el?tt nem kell keleszteni?

Törölt felhasználó

Nem kell, h?t?ben pihentetem egy órát. Szerintem ne tör?dj vele, csak hajtogasd amíg össze nem áll.

Törölt felhasználó

Na végülis egy egész napot volt a h?t?ben, és érdekes ezután már nemigazán volt baj a hajtogatással. Egy-két darabot megsütöttem még este a többit bekészítettem reggelre, de kissé összeszottyadtak... Mind1, legalább azt is megtudtam, hogy nem szabad túlkeleszteni... :-P Köszönöm a segítséget!

Törölt felhasználó

:)

Törölt felhasználó

en meg csak 14 vagyok ezert nincs sok tapasztalatom de tajekoztatnal reszletesebben a teszta osszegyurasarol elore is koszonom, pl, hogy milyen sorrendben kell osszekeverni a hozzavalokat

Hozzávalók

A vajas részhez

A tésztához

A tölteléknek

Címlapról ajánljuk

További cikkek