Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nutellafelfújt

Nutellafelfújt
Nutellafelfújt
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tartok otthon Nutellát. Azért nem, mert a kibontás pillanata és az üveg kiürülése között csak a legprecízebb időmérő eszközzel mérhető idő telik el. A súlygyarapodás kimutatásához viszont nem kell eszköz... De most jönnek az ünnepek, lehet kivételt tenni, januárban meg majd jöhet újra az önsanyargatás :).

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A szuflé formák kikenéséhez

ajánlat

Nekem Grand Marnier-vel viszi a pálmát, de el tudom képzelni Bailey's-zel vagy más édes likőrrel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
  2. Összekeverjük a tejfölt, a tojássárgáját és a Nutellát.
  3. Hosszában kettévágjuk a vaníliarudat, és kikaparom a magokat. 
  4. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vaníliát és a csipet sót.
  5. A tojásfehérjéből kézi mixerrel kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, és még egy percig keverjük.
  6. Egy evőkanálnyi habbal föllazítjuk a nutellás keveréket, majd az egészet óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabba úgy, hogy a hab ne törjön össze.
  7. Kivajazzuk a szufléformát, megszórjuk egy kevés cukorral, majd kb. kétharmadáig megtöltjük a masszával. A formákat vízzel félig telt tepsibe állítjuk, betoljuk a forró sütőbe, és a hőmérsékletet azonnal 190 C-ra csökkentjük.
  8. Készre sütjük, majd azonnal tálaljuk. Az asztalnál minden adagot meglocsolunk egy-egy kávéskanál Grand Marnier-vel.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 148
elküldve: 1
receptkönyvben: 221
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

modosa

Mióta szakács: 2009.05.31.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

nutellaszuflé, csokis szuflé, mogyorókrémes felfújt

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kuksi
Kuksi Wed, 2014-05-07 15:23

Szia!
Még kezdő vagyok! A vanília magokat előtte nem kell ledarálni?
Előre is köszönöm!
Kuksi

zsu327
Zsu / zsu327 Fri, 2011-03-04 12:57

Ázsia Bt. Nagycsarnok aljában. A világ legjobb gasztro-lelőhelye :)

ildike.ecser
Ikó / ildike.ecser Mon, 2010-12-27 10:37

Szia!
Én csak azt szeretném megkérdezni, hogy hol kaptál csillagánizst?
Engem sok helyen hülyének néztek,hogy mi az egyáltalán.
Jártam az Auchanban, a Tescoban, meg kisebb boltokban is, sőőt még herbáriában is ... hátha, de sajnos nem!
Kérlek, segíts nekem!
Előre is köszönöm
Ildikó

572
tejföl 2.5 dl
tojás 3 db
nutella 12 dkg
finomliszt 3 evőkanál
1 csipet
vanília 1 db
cukor 6 dkg
vaj 3 dkg
likőr 0.6 dl
vaj 1 ek
cukor 1 ek