Nutellafelfújt
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
modosa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
63g tejföl124 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
30g nutella162 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
15g likőr49 kcal
A szuflé formák kikenéséhez
Összesen
575
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 35.9 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 463.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 187 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.1 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 83.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 237 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 233 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 190 micro
Összesen
575
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.5 g
Zsír
-
Összesen 143.4 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 817 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1855.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 491 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 749 mg
-
Nátrium 395 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 204.3 g
-
Cukor 156 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 334.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 948 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 514 mg
-
Retinol - A vitamin: 933 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 151 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 760 micro
Összesen
2296
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 19 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
306
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
- Összekeverjük a tejfölt, a tojássárgáját és a Nutellát.
- Hosszában kettévágjuk a vaníliarudat, és kikaparom a magokat.
- A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vaníliát és a csipet sót.
- A tojásfehérjéből kézi mixerrel kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, és még egy percig keverjük.
- Egy evőkanálnyi habbal föllazítjuk a nutellás keveréket, majd az egészet óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabba úgy, hogy a hab ne törjön össze.
- Kivajazzuk a szufléformát, megszórjuk egy kevés cukorral, majd kb. kétharmadáig megtöltjük a masszával. A formákat vízzel félig telt tepsibe állítjuk, betoljuk a forró sütőbe, és a hőmérsékletet azonnal 190 C-ra csökkentjük.
- Készre sütjük, majd azonnal tálaljuk. Az asztalnál minden adagot meglocsolunk egy-egy kávéskanál Grand Marnier-vel.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 137
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 15137
- Feltöltés dátuma: 2010. december 26.
Ajánló
Nekem Grand Marnier-vel viszi a pálmát, de el tudom képzelni Bailey's-zel vagy más édes likőrrel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
modosa
50 recept
Nem tartok otthon Nutellát. Azért nem, mert a kibontás pillanata és az üveg kiürülése között csak a legprecízebb időmérő eszközzel mérhető idő telik el. A súlygyarapodás kimutatásához viszont nem kell eszköz... De most jönnek az ünnepek, lehet kivételt tenni, januárban meg majd jöhet újra az önsanyargatás :).