r
Nosalty Logó

Fügés frangipane tart

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fügés frangipane tart
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A frangipanéhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 1173 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A frangipanéhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 4688 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A frangipanéhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 250 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    68.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    786.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.8 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 1173 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.7 g

Zsír

  • Összesen
    273.8 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    656 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3146.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    659 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    856 mg
  • Nátrium
    1134 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    523 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    806.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1012 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    932 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    961 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 4688 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 250 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A frangipanéhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütő 6-os fokozat.)
  2. A frangipanéhoz a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojást, a darált mandulát és robotgéppek jól elkeverjük.
  3. A leveles tésztát kb. 4 mm vékonyra kinyújtjuk és 15-16 cm átmérójű korongokat vágunk belőle. (Ha előre kinyújtott a leveles tésztánk, mint amilyen az enyém is volt, egyszerűen kitekerjük és kettéhajtjuk. Egy csomagból 2 korong jön ki.)
  4. A korongok szélétől kb. 2 cm-re vékonyan peremet húzunk késsel, vigyázva, nehogy átvágjuk a tésztát. A korongok szélét megkenjük tojássárgájával, a közepüket megkenjük a frangipenével. (Ehhez képes segítség itt.)
  5. Egy fügét karikára vágunk, a többit 6-6 cikkbe. A korongok közepébe helyezünk egy karika fügét, a cikkeket pedig körberendezzük a tortán.
  6. A tortácskákat megszórjuk kevés porcukorral, majd sütőpapírral kibélelt nagy tepsiben 20 perc alatt ropogós-aranybarnára sütjük.
  7. A recept szerint még melegen megöntözzük mézzel és tejszínnel tálaljuk. Én ez utóbbiakat elhagytam, mennyei finom és meglehetősen édes volt enélkül is.
  8. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
  9. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 15
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 194
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 22125
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Néhány hete kerestem meg egy nagyon kedves kolláganőmet, akinek fügefája van, hogy tudna-e nekem egy kis fügét adni, mégiscsak más, mint a bolti. Elkeseredtem a válaszán, szívesen adna- ha lenne. Az idei időjárás nem kedvezett a fügéknek, nagyon sok meg sem érett. Tegnap reggel, mikor beértem a munkahelyre, egy kis doboz friss füge várt az asztalon. Nagyon megörültem a kellemes meglepetésnek és egész nap azon zakatolt az agyam, mit is kellene belőle készíteni. Kaptam egy jó pár darab, még zöld fügét is, abból szósz lesz, a frissek egy részét ehhez a tortácskához használtam fel. Maradt még egy pár darab, abból egy másik torta lesz. Illetve pite, csak előbb még vennem kell egy pitesütő tálat. :) A recepttel évek óta szemezek, feltalálási helye Gordon Ramsay Vasárnapi ebéd c. könyve. Elképesztően finom és rettentő egyszerű elkészíteni. Feltéve, hogy van fügénk...én is csak egy fél adagot készítettem, hogy spóroljak a fügével. A frangipane olasz eredetű szó, a frangere il pane (kenyeret törni) szóból ered, egyébként egy 11. századi római nemes család neve. A "gasztronómiai szótárban" jelentése egy vajas-mandulás-tojásos töltelék, amit számtalan féle torta, péksütemény töltésére felhasználhatunk. Sőt, Locatelli szakácskönyvében  (Amaretto likőrrel) frangipane ropogós is található...ajjaj, ki kellene próbálni :)

Hozzávalók

A tésztához

A frangipanéhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek