r
Nosalty Logó

Fügés frangipane tart

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fügés frangipane tart
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A frangipanéhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 1173 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A frangipanéhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 4688 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A frangipanéhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 250 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    68.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    786.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.8 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 1173 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.7 g

Zsír

  • Összesen
    273.8 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    656 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3146.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    659 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    856 mg
  • Nátrium
    1134 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    523 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    806.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1012 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    932 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    961 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 4688 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 250 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A frangipanéhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütő 6-os fokozat.)
  2. A frangipanéhoz a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojást, a darált mandulát és robotgéppek jól elkeverjük.
  3. A leveles tésztát kb. 4 mm vékonyra kinyújtjuk és 15-16 cm átmérójű korongokat vágunk belőle. (Ha előre kinyújtott a leveles tésztánk, mint amilyen az enyém is volt, egyszerűen kitekerjük és kettéhajtjuk. Egy csomagból 2 korong jön ki.)
  4. A korongok szélétől kb. 2 cm-re vékonyan peremet húzunk késsel, vigyázva, nehogy átvágjuk a tésztát. A korongok szélét megkenjük tojássárgájával, a közepüket megkenjük a frangipenével. (Ehhez képes segítség itt.)
  5. Egy fügét karikára vágunk, a többit 6-6 cikkbe. A korongok közepébe helyezünk egy karika fügét, a cikkeket pedig körberendezzük a tortán.
  6. A tortácskákat megszórjuk kevés porcukorral, majd sütőpapírral kibélelt nagy tepsiben 20 perc alatt ropogós-aranybarnára sütjük.
  7. A recept szerint még melegen megöntözzük mézzel és tejszínnel tálaljuk. Én ez utóbbiakat elhagytam, mennyei finom és meglehetősen édes volt enélkül is.
  8. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
  9. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 15
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 20116
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Néhány hete kerestem meg egy nagyon kedves kolláganőmet, akinek fügefája van, hogy tudna-e nekem egy kis fügét adni, mégiscsak más, mint a bolti. Elkeseredtem a válaszán, szívesen adna- ha lenne. Az idei időjárás nem kedvezett a fügéknek, nagyon sok meg sem érett. Tegnap reggel, mikor beértem a munkahelyre, egy kis doboz friss füge várt az asztalon. Nagyon megörültem a kellemes meglepetésnek és egész nap azon zakatolt az agyam, mit is kellene belőle készíteni. Kaptam egy jó pár darab, még zöld fügét is, abból szósz lesz, a frissek egy részét ehhez a tortácskához használtam fel. Maradt még egy pár darab, abból egy másik torta lesz. Illetve pite, csak előbb még vennem kell egy pitesütő tálat. :) A recepttel évek óta szemezek, feltalálási helye Gordon Ramsay Vasárnapi ebéd c. könyve. Elképesztően finom és rettentő egyszerű elkészíteni. Feltéve, hogy van fügénk...én is csak egy fél adagot készítettem, hogy spóroljak a fügével. A frangipane olasz eredetű szó, a frangere il pane (kenyeret törni) szóból ered, egyébként egy 11. századi római nemes család neve. A "gasztronómiai szótárban" jelentése egy vajas-mandulás-tojásos töltelék, amit számtalan féle torta, péksütemény töltésére felhasználhatunk. Sőt, Locatelli szakácskönyvében  (Amaretto likőrrel) frangipane ropogós is található...ajjaj, ki kellene próbálni :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Na itt van ez a szépség!:))) Nagyon csábítóan néz ki!:))) Elmentve!:)))Pusz: Mrs Smith

Dacota

Gyönyör???!!!! És nekem van ám saját fügefám, bibiii :D (csak valahogy idén nem akar teremni). De ha párat sikerül leszüretelni, biztos beb?nözök ezzel a szépséggel :)

bokine

Nagyon szép, gratulálok. Nekem is van fügefám, és tele van zöld, de nagyon zöld fügével, bizakodva néztem még két hete, de már látom, az idén nem próbálhatom ki a recepted. Mentettem. Köszi: Bokros Erika (Szép a vízjeled :) )

Törölt felhasználó

Szia Erika, zöld fügére is lesz egy receptem hamarosan, szószként, úgyhogy lehet, mégsem mennek kárba a fügéid. Köszi a dícséretet, a netr?l töltöttem le ezt a szépséges bet?típust.

Törölt felhasználó

Ja, még valami. az Aldiban és a Sparban egész jó áron lehet fügét venni :) 4 nagy darab 300 Ft körül van, az elég s ehhez a sütihez.

Éva-Anyóca

Gyönyör? a recept!Remélem, hogy fincsi is, az én két balkezem által elkészítve,ami els? nekifutásra nem biztos!,de eléggé bemerészkedtem mostanság az oroszlán barlangjába, és valahogy merszem van sütni és f?zni. Nem sok újat alkottam,mostanság, keveset, mert annyi érdekes és finom dolgot f?ztök és süttök, hogy azon vagyok,kipróbáljam.Sikereim vannak, és az nagyon jó érzés.Limoncellós dolgokat imádjuk, meg egytál ételeket, húsételeket, fincsi zöldséges ételeket,sorolhatom......Majd kikerül az a négy receptem, ami fenn van, de megígértem a nagy családi tanács el?tt, hogy én is alkotok, már pénteken délután, és az a saját m?vem lesz, felrakom, és hátha majd fog nektek is tetszeni.Lehet esetleg datolyából is készíteni????Hülye kérdés???Éva-Anyóca

nyamóka

Naggggyon szép!:) Én most futószalagon gyártok mindent fügéb?l, rengeteg lett az idén, bár az is igaz, hogy sok nem fog már beérni. Én a a zöldjeimet elteszem cukorban (-fel is tettem a recit-), de van még b?ven a fán, úgyhogy nagyon várom a szósz, amit igértél! :D Ezt is ki fogom próbálni! :) Éva

Hozzávalók

A tésztához

A frangipanéhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.