Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokitorta SüniSüti konyhájából

Csokitorta SüniSüti konyhájából
Csokitorta SüniSüti konyhájából
80 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Apósom születésnapi tortájának készült, aki imádja a csokoládét, ezért ez a hatalmas mennyiség a receptben. Igazán tömény, de remek sütemény.

hozzávalók / 12 adag

Piskóta

Krém

ajánlat

A tészta lágy és nagyon finom, a krém szépen megkeményedik a hűtőben. Csak vékony szeleteket vágjunk belőle, mert igencsak kiadós édesség ;)

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és kibéleljük a tortaforma alját sütőpapírral, az oldalát pedig megkenjük margarinnal.
  2. Szétválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját. A sárgáját cukorral, sóval fehéredésig keverjük, a fehérjét pedig egy ek cukorral kemény habbá verjük. A sárga masszához hozzáadjuk kanalanként a sütőporral elkevert, átszitált lisztet, rumaromát és fahéjat.
  3. A csokoládét pedig az olívaolajjal és margarinnal alacsony lángon felolvasztjuk, és hozzácsorgatjuk a sárga keverékhez, majd hozzáadjuk a jam-et is (egy sűrű, piskóta tésztaszerű állagot kapunk), amit még felhígítunk a fehérjehabbal, óvatosan, hogy ne törjük össze nagyon.
  4. Végül az előkészített tortaformába csorgatjuk, és 180 fokon kb. 60 perc alatt, tűpróbáig készre sütjük.

Krém

  1. A krémhez a csokit alacsony lángon felolvasztjuk, majd a félig felvert cukros habtejszínhez csorgatjuk, és így verjük tovább a habverővel, míg szép kemény nem lesz.
  2. A piskótát sütés után teljesen kihűtjük, és csak ekkor kenjük a tetejére a krémet, amit megkaristolhatunk egy villával díszítés gyanánt.
  3. Hűtőben tároljuk tálalásig.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 433
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

SüniSüti

Mióta szakács: 2014.04.25.
80 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Isteni csokitorta, csokoládétorta, tejszínes csokitorta

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Freemami
Freemami Thu, 2018-12-27 00:28

Kedves Sünisüti! Nagyon tetszik a recept, el szeretném készíteni, de itthon csak 75%-os étcsokim van, abból is elkészíthető?

Freemami
Freemami Tue, 2019-01-01 23:26

Kedves Sünisüti! Elkészítettem a tortát a 70%-os csokival, de nem ajánlom senkinek, mert túl kemény lett, egyébként nagyon finom!:)

SüniSüti
SüniSüti / SüniSüti Wed, 2019-01-02 11:02

Sajnálom, hogy kemény lett :( Sokat számít a márka is, én a Fin Carre Zartbitter 50 %-os csokiját szoktam használni ;)

Freemami
Freemami Wed, 2019-01-02 12:06

Semmi gond, azért elfogyott:) Én ezt szoktam használni: Lindt Excellence étcsokoládé 100 g 70% Cocoa. Mi a véleményed róla? Nekem eddig jók voltak a tapasztalataim. De, most már bizton állítom, hogy csak olyan receptekbe jó, ahol magas kakaótartalmú csokoládét ír a recept is, mert egyébként túl kemény lesz és pl. szeleteléskor törik, még forró vízbe mártott késsel is.

SüniSüti
SüniSüti / SüniSüti Wed, 2019-01-02 12:47

A magam részéről kedvelem a Lind termékeit, jó márka, de süteménybe nem szoktam alkalmazni a magasabb kakaó tartalmú csokijait, mert a családban nem mindenki kedveli az erőteljes étcsokoládé ízt, szóval én csak úgy magában szoktam elmajszolni inkább ;)

SüniSüti
SüniSüti / SüniSüti Tue, 2015-03-03 20:46

Kedves Mamokam!
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd a sütéshez levesszük 180 fokra :)
Jó sütögetést!

Mamokam0129
Mamokam0129 Wed, 2015-03-04 06:46

Ó, nagyon köszönöm a gyors választ! Remek recept, korábban én is így készítettem, de elkeveredett a receptem, örülök, hogy rátaláltam. A krém különösen finom, mert ez az igazi csokikrém, nem a vaj+csoki keveréke. Még egyszer nagyon köszönöm a gyors választ és a receptet is.

Mamokam0129
Mamokam0129 Tue, 2015-03-03 20:13

Kedves SüniSüti! A recept elkészítésének elején 200 fokra kell előmelegíteni a sütőt, lentebb, az elkészítés felsorolásának a végén pedig 180 fokot jelölsz meg. Melyik az igazi?
Köszönöm válaszod.

455
étcsokoládé 30 dkg
finomliszt 4 evőkanál
meggylekvár 4 ek
tojás 6 db
sütőpor 1 kk
rumaroma 25 ml
cukor 10 ek
1 csipet
fahéj 1 kk
olívaolaj 1 ek
margarin 15 dkg
habtejszín 1 dl
étcsokoládé 20 dkg
cukor 1 ek
1 csipet