r
Nosalty Logó

Csokitorta Nóritól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokitorta Nóritól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 545 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5461 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 270 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    714.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    378 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 545 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.1 g

Zsír

  • Összesen
    403.7 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    160 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    1887 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7147.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    2036 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    2669 mg
  • Nátrium
    1911 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378.6 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    612.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3784 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    410 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    1254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3636 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1773 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1995 micro
Összesen 5461 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskótát kikeverjük: a tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájához adjuk a cukrot, majd a sütőport, a lisztetés 2-3 evőkanál kakaóport (attól függ, mekkora a zsírtartalma a kakaónak), megsütjük egy kivajazott, lisztezett formában.
  2. Megfőzzük a pudingport, kihűtjük, közben a margarint 2 kanál kakaóval és a porcukorral habosra keverjük, 2 dl tejszínt habbá verünk.
  3. Ha meghűlt a puding, összekeverjük a margarinnal és a tejszínnel, 5 kanállal teszünk félre belőle, majd a megmaradt krémfelébecsokoládédarabokat szórunk.
  4. A piskótát háromfelé vágjuk, majd megtöltjük a sima krémmel, a másik réteget pedig a csokidarabossal, ráhelyezzük atetejét.
  5. A félretett krémmel bekenjük az egész tortát, olvasztunk egy tábla étcsokit kevés étolajjal, a tortára kenjük egy vizes késsel, felverjük a maradék tejszínhabot.
  6. Díszítjük habbal, habzsák segítségével rózsákat formázunk, és csokidarával megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6426
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kicsit hosszadalmas, de megéri, mert nagyon finom.:)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...