r
Nosalty Logó

Csokis-zabpelyhes keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Csokis-zabpelyhes keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 546 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2186 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 431 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 546 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    107 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1858.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    617 mg
  • Nátrium
    687 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286.1 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    762 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    407 micro
Összesen 2186 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 431 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Robotgéppel a puha vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, tovább keverjük.
  2. Szárazon felhevített serpenyőben, rázogatva, néhány perc alatt megpirítjuk a zabpelyhet. Kávédarálóban finomra őröljük.
  3. Összekeverjük a zabpehelylisztet a sima liszttel, hozzászitáljuk a kakaóport, a csokidarabkákat, beleszórjuk a szódabikarbónát és a csipet sót is.
  4. Fakanálra váltva a tojásos-cukros-vajas masszához keverjük, több részletben, a lisztes egyveleget.
  5. A masszából tenyerünkkel diónyi golyócskákat gömbölygetünk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, egymástól távol, és kb. fél centis korongokra lapogatjuk őket. (Kb. 10 keksz fél el kényelmesen egy normál méretű tepsin.)
  6. Légkeverésen 200 fokra előmelegített sütőbe dugjuk, pontosan 8 percre.
  7. A sütőből kivéve pár percig hagyjuk még a kekszeket a tepsin, majd óvatosan rácsra emeljük és ott hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 177
  • Össznézettség: 155330
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 13.

Ajánló

reggeli tejeskávéhoz vagy délutáni tea mellé

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyik kedvenc kekszem. Stahl Judit könyvéből.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon finom, elkészitettem!!!!!!!! Koszonom!!!!!!!!!!

Petra

nagyon örülök:-) kedves egészségetekre!

mjudti

istenem! mióta keresem már.... régen rajta volt a Stahl oldalon, de már régóta nem találtam rajta...

Törölt felhasználó

Egyik kedves osztálytársammal valamelyik nap kitaláltuk, hogy mi bizony sütünk valami zabpelyhes csodát. ? ezt készítette el, én egy másikat. Nos, mikor behozta az els? adag kóstolót... hogy is fogalmazzak.... az els? harapás után a mennyben éreztem magam. :D Mindig is szerettem a zabpelyhes és a csokis cucclikat, de ez... ez egy csoda. :D Azóta majd mindennap csinál, minden alkalommal hoz nekem pár darabot. A barátn?m nevében is köszönöm ezt a receptet, mennyei!

Törölt felhasználó

Tényleg irtó finom! Köszi

Törölt felhasználó

Az egész család szereti a zabpelyhes sütiket :P De most anyának csináltam meglepiként. Nagyon ízlett neki. Ez volt életem második sütije!!:) Nagyon finom, köszönöm!

Törölt felhasználó

Megsütöttem, nagyon finom lett....

Pindurka81

Kedves Petra! Szupcsi jó kis recept ez, finomak lettek a kekszeim! Köszi! :):)

tibma

Tudnátok abban segíteni, hogy kb. hány darab lesz bel?le? Csak hogy rögtön dupla vagy tripla adagnak álljak neki?! :) Köszönöm!

AgnesEm

 Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy milyen liszttel készítsem ezt a kekszet? Teljes kiörlés? tönköly liszttel is jó? valaki próbálta már esetleg? Nagyon jól néz ki a képen! :)

Petra

Tibma, Ha jól emlékszem kb. 20 keksz lett a masszából. AgnesEm, TKTliszttel is biztosan m?ködik a recept, szerintem abból némivel kevesebb kell majd bele. Nemcsak csinosak, hanem nagyon finomak is ezek a kekszek:-)) Üdv, Petra

tibma

Köszönöm a gyors választ, csütörtökre kell, de lehet hogy csinálok egy próba sütést :)

Törölt felhasználó

Nagyon finom, az egész család kedvence :)

verocska7

Nagyon finom lett a süti, de nekem borzasztóan kiszáradt másnapra, szinte megrághatatlanra, pedig lezárt dobozba tettem.. Ez ellen mit lehetne csinálni? Mások is jártak így?

Törölt felhasználó

Most sütöttem meg, bár nem nekem nem lett ilyen lapos, de így is nagyon guszta. Gyerekeim már tesztelték, nagyon ízlik nekik. Langyosan dobozoltam, remélem nem keményedik meg. Közben megkóstoltam, fincsi nagyon, köszönöm.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?