r
Nosalty Logó

Áfonyás sajtkrémtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Áfonyás sajtkrémtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 1505 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 6020 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 318 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    105.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.1 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    390 micro
Összesen 1505 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.9 g

Zsír

  • Összesen
    423.4 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1502 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2940.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1057 mg
  • Nátrium
    991 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    456.2 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    588.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1586 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    966 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1559 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1560 micro
Összesen 6020 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 318 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tészta hozzávalóit jól összemorzsoljuk, és kitöltünk vele egy kerek, 26 centis tortaformát.
  2. A krém hozzávalóit jól összedolgozzuk robotgéppel, és ráöntjük a morzsára. A friss áfonyát belepotyogtatjuk a még nyers tésztába.
  3. A tortaformát alufóliával körbetekerjük, és egy magas peremű tepsibe állítjuk, majd a tepsibe kb. 2 centi magasan vizet öntünk, és kb. 120 Celsius fokon 90 percig sütjük.
  4. Szobahőmérsékleten visszahűtjük, és hűtőben 1-2 órán át pihentetjük, ezután szépen lehet szeletelni.
  5. Ha áfonya nélkül sütjük a tortát, szeletelés előtt megkenhetjük sűrű áfonyalekvárral.:)
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 61958
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Régóta kerestem egy keksz alapú, könnyű sajtkrémtorta receptet, aztán egyszer csak nekiálltam, és kikísérleteztem, amire gondoltam.:) Az eredmény egy isteni, laza krémes, diótól ropogós alapú torta lett, a család egyik kedvence.

Hozzászólások

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!