Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ladies Kisses

Ladies Kisses
Ladies Kisses
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel a párom elsősorban a csokoládés-kakaós édességeket szereti, kitaláltam neki ezt receptet. Bejött!! :-)

hozzávalók / 4 adag

A 12 db muffin tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Pasi csábítására.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. A 12 db papírformát belehelyezzük a muffin-sütőtepsibe.
  2. A vajat, a cukrot, a lisztet, a sütőport, a tojásokat és a kakaóport egy nagy tálban összekeverjük.
  3. Az olvasztott csokoládét hozzáadjuk, majd a masszát egyenletesen elosztjuk a muffinpapírokban. Egy-egy halom a 3/4 részéig töltse ki a formát. Sütés közben a tészta szép egyenletesen megdagad.
  4. A muffinokat megsütjük, majd sütőrácson hagyjuk kihűlni.
  5. A töltelékhez a vajat a porcukorral simára kikeverjük, az olvasztott csokoládéval szépen elkeverjük. Aszalt gyümölcsöt is beletehetünk.
  6. Miután a muffinok kihűltek, levágjuk a felső részüket, félretesszük.
  7. Az alsó részek tetejébe beletöltjük a csokikrémet, majd visszahelyezzük rá a fedeleket. Tálalás előtt porcukorral meghintjük, ízlés szerint szeletekre vágott naranccsal kínáljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x45 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 925
elküldve: 2
receptkönyvben: 161
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tornyay Erna

Mióta szakács: 2010.12.15.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokoládétöltelékes muffin, csokis töltött muffin

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

940
vaj 100 g
barna cukor 100 g
finomliszt 225 g
sütőpor 2.5 tk
tojás 2 db
cukrozatlan kakaópor 2 ek
étcsokoládé 30 g
porcukor 1 ek
vaj 75 g
porcukor 175 g
étcsokoládé 50 g