r
Nosalty Logó

Csokis Marlenka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Csokis Marlenka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A lapokhoz:

A lapok lekenéséhez:

A krémhez:

Összesen 994 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A lapokhoz:

A lapok lekenéséhez:

A krémhez:

Összesen 7953 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A lapokhoz:

A lapok lekenéséhez:

A krémhez:

Összesen 401 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    808.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.2 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 994 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.9 g

Zsír

  • Összesen
    357.6 g
  • Telített zsírsav
    218 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6470.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    322 mg
  • Kálcium
    2157 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    2592 mg
  • Nátrium
    1055 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1081.7 g
  • Cukor
    663 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    389.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3052 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    1014 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3000 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    648 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 7953 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 401 Kcal

Hozzávalók

A lapokhoz:

A lapok lekenéséhez:

A krémhez:

Elkészítés

A lapokhoz:

  1. Először a sűrített tejet egy jól záródó befőttes üvegbe kinyomjuk. A tetejét rátesszük. Egy fazékba, hideg vízbe állítjuk úgy, hogy az üveg pereméig érjen a víz. Lassú tűznél forrjon 3 órán keresztül, míg az üvegben a sűrített tej szép, aranybarnás színt kap, "kásás" legyen.
  2. A lapok készítése: A cukrot, vajat, mézet, szódabikarbónát egy lábasban összeforraljuk, majd langyosra hűtjük.
  3. A kakaóval elkevert liszthez adjuk, majd a tojásokat és az ecetet is. Összegyúrjuk, és 5 cipóra osztjuk.
  4. Egyenként vajjal kent tepsi hátoldalán (24×39 cm) 4 perc alatt kisütjük.
  5. Az elkészült karamellt a vajjal habosra keverjük.
  6. A tésztalapok széleit körbe vágjuk, és aprítógéppel összezúzzuk. Minden lapot az aromával lekenünk, várunk, míg beszívja.
  7. Krémmel a lapokat megtöltjük. A tészta morzsát rászórjuk.
  8. A tésztalapokat, amikor nyújtjuk, ha keményedik, akkor a tészta cipókat 1-2 fordításra betesszük a mikróba, és a tészta kicsit visszapuhul, és így könnyen nyújtható. Ha nem akar összeállni a tészta, tegyünk hozzá 1-2 evőkanál tejfölt. (Nálam nem kellett.) Nagyon finom sütemény, a fáradozás kárpótol mindent. Hűtőbe tesszük. Legjobb, ha 2 napot áll a hűtőben.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24×39
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 43
  • 7 napos nézettség: 376
  • Össznézettség: 295110
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 13.

Receptkategóriák

Csokis Marlenka
VnéEdit 295 recept

Ezt a csodás ízű süteményt a netről sütöttem Húsvétra.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ez a süti nagyon problémás,sosem fogom megsütni.

VnéEdit

Nem érthet? pontosan,hogy mit akarsz mondani,hogy "problémás" a süti. Végül,nem kötelez? megsütni,lehet venni is jó borsos áron. Nálunk kedvenc lett,s?t egy másik változatot is megsütöttem már régebben. Köszönöm a hozzászólást kedves hkterka.

anyuka54

Köszönöm a receptet.A lányom kedvenc sütije és mivel a boltit aranyáron adják biztosan ki fogom próbálni.

VnéEdit

Nagyon szívesen. Várom a véleményedet.

Törölt felhasználó

Én a hétvégén mindenképpen megsütöm. A párom egyik kedvence. Köszönöm a receptet. :)

VnéEdit

Nagyon szívesen. Üdv:Edit.

Huncutka

68 dkg s?rített tej az 1 - 2 tubus?

VnéEdit

170 gramm 1 tubus.4 tubussal használtam fel.

Törölt felhasználó

Kedves hjterka! Fogalmam sincs nekem sem, hogy mi a problémás ebben a sütiben.Nem nehéz és nagyon finom, emellett valóban a boltban drága.Próbáld meg, hátha megkedveled és menni is fog. Emellett egy kis empátia sem ártana, az is tanulható, hiszen nem éppen a legkedvesebb hangnemben szóltál be a recept továbbadójának.Üdv.

VnéEdit

Köszönöm szépen. Igen,el?ször meg kell gondolni,azután írunk. Másik lehet?ség,lapozz tovább!

Judit71

Nem hjterka! Ez inkább h... p.... terka!

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet :) .a férjem kedvence,egyik kedvence.már múlt héten elkészítettem de ma kísérleteztem egy kevésbé id?igényes krémmel és teljesen olyan lett mint a Te recepted.3 kis üveg Maresi kávé tejet 9 kanál cukorral 12 perc alatt sikerült karamellkrémmé s?ríteni.az állaga tökéletesen tart :) .kerámia bevonatos edényben f?ztem folyamatos keverés mellett és még csak le sem kapta . még egyszer köszi és remélem nem baj,hogy a kísérletr?l be is számoltam.

VnéEdit

Köszönöm szépen. Biztos finom volt a másik változattal,de az eredeti Marlenka krémje az,ahogy beküldtem. Majd egy másik sütinél élek a lehet?séggel. Köszönöm szépen Wadmacs. Üdv:Edit.

Törölt felhasználó

Szia Edit! A lányom kedvenc sütije a marlenka. Születésnapjára szerettem volna kedveskedni vele ezért nekiálltam a te receptednek. a Tészta nagyon klassz lett és finom viszont a s?rített tejet hiába forraltam az általad leírt módon 3 és fél órát, nem akart s?r? lenni. Az aldiban kapható s?rített tejet vettem amiben nincs cukor lehet hogy ez volt a gond? Viszont a recept ezt nem írja, hogy milyen típusú kell bele vagy ha nincs benne cukor tegyünk bele. Így szinte használhatatlan lett a krém és feleslegesen fáradoztam vele. Kérlek ha tudod írd meg szerinted mi okozhatta a problémát. Köszönöm! Évi.

VnéEdit

Kedves Évi!Sajnálom,hogy nem jártál sikerrel. Nálam jól bes?r?södött a s?rített tej. A Tescoban vettem. Ez egy édes sütemény,persze hogy cukrozott s?rített tej kell hozzá. Javítottam a receptben. De szerintem a cukor nélkülinek is be kellett volna s?r?södni. A krémet nem kellett volna kidobni,egy pudinggal lehetett volna bes?ríteni és cukrot hozzá adni. Én is a netr?l sütöttem,ott sem volt megjelölve,hogy milyen s?rített tej kell hozzá. Természetes volt nálam,hogy édes krémhez valót vegyek. Majd legközelebb sikerülni fog. Üdvözöllek:Edit.

szuedit

Szia, egy olyan kérdésem lenne, a lapokhoz leírt recept hány lapra vonatkozik?

VnéEdit

5 cipóra osztjuk,tehát 5 lapunk lesz,mint a képen látható.

oaniko70

Szia! készülök elkészíteni. Viszont kérdésem lenne még pedig a következ? a karamellt hidegen keverjem össze a vajjal vagy milyen állapotú legyen. A tészta lapokból kb mennyit vágjak le vagyis te hogyan csináltad. Válaszodat meg köszönöm.

zsuzsi76

Lenne egy-két kérdésem. a cukor porcukor vagy kristálycukor? A cukrot , mézet, vajat vízg?z felett melegítjük össze vagy csak simán. a 24x39 az a tepsi mérete, ennél a tészta kicsit kisebb? vagy a tészta legyen ekkora és ebb?l vágjuk le a széleket? Köszönöm

riskóágnes

Kedves Edit! Marlenka imádó vagyok, régóta akarok sütni. Hát nincsenek szavak, valami isteni lett. Mondjuk megküzdöttem vele, mert csak 4 lapra tudtam osztani, így is szép vékony lett. Megéri a munkát, köszönöm szépen!

riskóágnes

Kedves Edit! Marlenka imádó vagyok, régóta készülök, hogy megcsinálom. Valami isteni lett, köszönöm szépen!

VnéEdit

Kedves Ági! Örülök a visszajelzésnek. Boldog Karácsonyt kívánok:Edit.

zsuzsi76

Néhány videóban úgy láttam hogy vízg?z felett forralta össze a cukrot-mézet-vajat -tojást majd utána ment bele a sz.bikarbóna és a liszt. Te vízg?z felett csinálod?

Törölt felhasználó

Kedves Edit! Nagyon szépen köszönöm, ezt is elkészítettem! Finom :-)

VnéEdit

Nagyon szívesen.Örülök,hogy ízlik. Boldog Karácsonyt kívánok!

flamingo102

A s?rített tej állaga több mint 3 óra f?zés után sem lett elég s?r?,ezért 3 dl tejjel tiramisu pudingot készítettem és a krémhez kevertem,nagyon jó lett!

Hozzávalók

A lapokhoz:

A lapok lekenéséhez:

A krémhez:

Címlapról ajánljuk