r
Nosalty Logó

Csokis Marlenka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Csokis Marlenka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A lapokhoz:

A lapok lekenéséhez:

A krémhez:

Összesen 994 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A lapokhoz:

A lapok lekenéséhez:

A krémhez:

Összesen 7953 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A lapokhoz:

A lapok lekenéséhez:

A krémhez:

Összesen 401 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    808.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.2 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 994 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.9 g

Zsír

  • Összesen
    357.6 g
  • Telített zsírsav
    218 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6470.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    322 mg
  • Kálcium
    2157 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    2592 mg
  • Nátrium
    1055 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1081.7 g
  • Cukor
    663 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    389.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3052 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    1014 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3000 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    648 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 7953 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 401 Kcal

Hozzávalók

A lapokhoz:

A lapok lekenéséhez:

A krémhez:

Elkészítés

A lapokhoz:

  1. Először a sűrített tejet egy jól záródó befőttes üvegbe kinyomjuk. A tetejét rátesszük. Egy fazékba, hideg vízbe állítjuk úgy, hogy az üveg pereméig érjen a víz. Lassú tűznél forrjon 3 órán keresztül, míg az üvegben a sűrített tej szép, aranybarnás színt kap, "kásás" legyen.
  2. A lapok készítése: A cukrot, vajat, mézet, szódabikarbónát egy lábasban összeforraljuk, majd langyosra hűtjük.
  3. A kakaóval elkevert liszthez adjuk, majd a tojásokat és az ecetet is. Összegyúrjuk, és 5 cipóra osztjuk.
  4. Egyenként vajjal kent tepsi hátoldalán (24×39 cm) 4 perc alatt kisütjük.
  5. Az elkészült karamellt a vajjal habosra keverjük.
  6. A tésztalapok széleit körbe vágjuk, és aprítógéppel összezúzzuk. Minden lapot az aromával lekenünk, várunk, míg beszívja.
  7. Krémmel a lapokat megtöltjük. A tészta morzsát rászórjuk.
  8. A tésztalapokat, amikor nyújtjuk, ha keményedik, akkor a tészta cipókat 1-2 fordításra betesszük a mikróba, és a tészta kicsit visszapuhul, és így könnyen nyújtható. Ha nem akar összeállni a tészta, tegyünk hozzá 1-2 evőkanál tejfölt. (Nálam nem kellett.) Nagyon finom sütemény, a fáradozás kárpótol mindent. Hűtőbe tesszük. Legjobb, ha 2 napot áll a hűtőben.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24×39
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1045
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 253
  • Össznézettség: 334069
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Ezt a csodás ízű süteményt a netről sütöttem Húsvétra.

Hozzávalók

A lapokhoz:

A lapok lekenéséhez:

A krémhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

Régi házi sütemények karácsonyra

Méteres sütemény, zserbó, flódni vagy porcukorban forgó hókifli. Ki ne ismerné ezeket a régi, házi süteményeket, melyek a karácsonyi süteményes tálca sztárjai?