r
Nosalty Logó

Fahéjas szelet

NS
Fahéjas szelet
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tészta

A krém

A piskóta

1468
Kalória
23.3g
Fehérje
216.6g
Szénhidrát
56.4g
Zsír
75.5g
Víz
240.1g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
112.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tészta

A krém

A piskóta

Összesen 1468 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tészta

A krém

A piskóta

Összesen 8809 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tészta

A krém

A piskóta

Összesen 308 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1184.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    216.6 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    581 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    551 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 1468 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.9 g

Zsír

  • Összesen
    338.2 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    95 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7105.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    363 mg
  • Kálcium
    1911 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    2744 mg
  • Nátrium
    1834 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1299.5 g
  • Cukor
    677 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    452.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3486 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    329 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    1255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2135 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2074 micro
Összesen 8809 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 308 kcal

Elkészítés

A tészta

  1. A tészta hozzávalóit gőz fölött összemelegítjük, levétel után belekeverjük a lisztet, összegyúrjuk, 2 lapot sütünk belőle. Gáztepsi hátán sütjük, nagy lesz.

A krém

  1. A 6 dl tejben a két vaníliás pudingport, a vaníliás cukrot a cukorral felfőzzük. Lehűlés után a 30 dkg margarint hozzáadva simára keverjük.

A piskóta

  1. A hozzávalókból piskótát sütünk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszába. Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában.
  2. Előkészített gáztepsi méretű formába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba!
  3. Kihűlés után gazdagon megkenjük baracklekvárral, feltekerjük, és kb.1 cm-es szeletekre vágjuk.
  4. A mézes alsó lapra a krém felét rákenjük, ráhelyezzük a felszeletelt piskóta tekercseket, a krém második részét is rákenjük, majd rátesszük a másik lapot.
  5. Folpackkal lefedjük, hűtőben hagyjuk, és ha a tészta megpuhult, könnyen szeletelhetjük. Vaníliás porcukorral szórjuk meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40x6

A munkahelyemen sűrűn receptet cserélünk, ez is onnan származik, kollégám hozott kóstolót, persze rögtön kértem a receptet. Következő hétvégén már ki is próbáltam.

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Epres habroló

A leveles rolókat nemcsak karakteres sajtkrémmel, hanem ízes-friss eperhabbal is megtölthetjük. Méltatlanul alulreprezentáltak az édes rolók a sütemények világában, állítsuk őket ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...