Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-krémsajtos keksz

Csokis-krémsajtos keksz
Csokis-krémsajtos keksz
27 perc / előkészület: 15 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kirándulásra "jöttek" velünk ezek a pufók, pihe-puha kekszek, melyek hűlés után sem keményednek meg. Ebből az adagból kb. 35 keksz sül ki.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy edényben olvasszuk folyóssá a vajat, majd hűtsük szobahőmérsékletűre.
  2. Az olvasztott vajat tegyük egy tálba, adjuk hozzá a krémsajtot és a kétféle cukrot, majd alaposan keverjük ki robotgéppel.
  3. Adjuk hozzá a tojásokat is, folytassuk magas fokozaton a habosítást.
  4. Keverjük össze a lisztet a sóval és a szódabikarbónával, majd óvatos mozdulatokkal dolgozzuk bele több adagban az előbbi krémhez.
  5. Végül adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott csokoládét. Érdemes áttérni kézi gyúrásra, mert a tészta ilyenkor már elég masszív.
  6. A tésztát osszuk két részre, formáljuk kb. 5 cm átmérőjű hengerekké, majd tekerjük átlátszó fóliába, és tegyük hűtőbe egy éjszakára.
  7. Éles késsel vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, kézzel kicsit formázzuk meg, majd sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire. Ne legyenek túl közel egymáshoz! (Két tepsire való adag lesz összesen.)
  8. Világosra sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 283
elküldve: 5
receptkönyvben: 189
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Zúza

Mióta szakács: 2010.07.30.
37 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: farsang, születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokidarabos-krémsajtos keksz, keksz krémsajttal és csokival, csokis keksz krémsajttal

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

panna86
panna86 Fri, 2013-12-20 21:06

Kedves Zúza! Meg tudnád mondani, hogy meddig állnak el ezek a szépséges kekszek fémdobozban? Karácsonyi ajándéknak szánnám, ezért lenne jó tudnom! Köszi előre is! :-)

Zúza
Zúza / Zúza Sun, 2013-12-22 02:29

Ameddig csak tudod, késleltesd a sütést. Dobozban is elvan, de minél frissebb, annál jobb. Langyosan a legfinomabb. :) 2 naposan nekem már nem az igazi... Sok sikert!

galloorsi
galloorsi Sat, 2013-10-26 08:08

Szia! Ez valami isteni! És szuper gyorsan megsül! Én labhe-t tettem bele sajt gyanánt! Nagyon tetszik benne, hogy nem kell szaggatni! Vendégeknek csináltam rögtön 2 adagot! Köszi a receptet!

Zúza
Zúza / Zúza Mon, 2013-10-28 10:00

Szia Orsi! Örömmel olvasom, egészségetekre!
"Labhe"? Labneh-ről már hallottam, arra gondolsz?

814
vaj 20 dkg
krémsajt 10 dkg
barna cukor 10 dkg
cukor 10 dkg
tojás 2 db
finomliszt 45 dkg
1 teáskanál
szódabikarbóna 1 teáskanál
csokoládé 12 dkg