r
Nosalty Logó

Csokis-kókuszos drazsépuszedlik

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Csokis-kókuszos drazsépuszedlik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A hempergetéshez

Összesen 837 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A hempergetéshez

Összesen 3338 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A hempergetéshez

Összesen 450 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    777.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 837 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    227.2 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3110.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    622 mg
  • Foszfor
    1440 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293.3 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    128 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    528 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 3338 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 450 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A hempergetéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Készítsük elő gondosan az alapanyagokat.
  2. Egy tálba keverjük össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, a kókuszreszeléket, az őrölt mogyorót, a fűszert és a szódabikarbónát.
  3. Egy másik tálba tegyük a tojásokat, majd a cukorral keverjük simára.
  4. Adjuk hozzá a felolvasztott csokoládét, s ezzel is alaposan dolgozzuk össze.
  5. Fokozatosan vegyítsük össze a tojásos keveréket a száraz hozzávalókkal, egészen addig, míg egynemű masszát nem kapunk.
  6. 2 órára tegyük hűtőbe a tésztakeveréket, hogy jól megdermedjen, így könnyű lesz majd formázni.
  7. A sütőt 160 fokra melegítsük elő, két tepsit pedig béleljünk ki sütőpapírral.
  8. Formáljunk golyókat a masszából, majd először kristálycukorban, majd a porcukorban is alaposan hempergessük meg őket. Így nem olvad el rajtuk a cukor, hanem szép "havas" lesz a tetejük.
  9. Tegyük lemezre őket, és az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük készre őket.
  10. Akkor jók, ha a tetejük szépen megrepedezik, s hozzájuk érve már nem esik össze a tészta.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13698
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 08.

Receptkategóriák

Többféle puszedli recept ötvözeteként született meg a sütemény. Nagyon finom, igazán kókuszos, igazán csokis, igazán ünnepi. Adventre, karácsonyra, akár ajándéknak is kiváló. Lezárt dobozban sokáig friss marad, így napokkal korábban is elkészíthető.

Hozzászólások (4)

Sweetie Pie

nagyon finomnak és egyszer?nek t?nik, még idén elkészül az biztos az ünnepek alatt :) kérdés: puszedli jelleg ide vagy oda, mi nem igazán szeretjük a "havast". ha nem forgatom porcukba és úgy sütöm ki, akkor ugye azért az nem rontja el a sütit? :)

Törölt felhasználó

Ezt a sütit semmi sem rontja el.:) Nyugodtan elhagyható a küls? cukorborítás, a siker így is garantált. Sok sikert hozzá!

Törölt felhasználó

Akinek ez a süti ünnepi, annak sajnálom a hétköznapjait. üdv. inez

Törölt felhasználó

Kedves Inez! Én pedig téged sajnállak, a te hétköznapjaid vajon milyenek lehetnek, ha ilyen szánalmas a gondolkodásmódod? Az erre az oldalra kedvtelésb?l, önzetlenül recepteket küld? emberek szerintem inkább elismerést érdemelnek, nem pedig ilyen aljas megjegyzéseket. Nem kötelez? hogy minden recept tetsszen itt, de a tiszteletet azért megadhatnád, a kritikád stílusa visszataszító! üdv g.

Törölt felhasználó

Kedves G Én a süteményr?l írtam, és nem a többiek véleményér?l. Pl. arról, hogy - nem idézem, de kb ez a értelme: én ugyan nem csináltam meg, de biztos finom, stb. Szerintem, ha már aljasságnak nevezed, amít írok, akkor ezt meg nevezhetnéd nyalizásnak, stb. De mondom, nem a hozzászólásokat min?sítem, ahogy Te csinálod. Kíváncsi lennék, mit szólsz a sütihez?! Mert én elkészítettem, és erre írtam amit írtam, és igenis fenntartom. Az aljasságról pedig annyit, hogy nem tudod, mit jelent. Az viszont igaz, hogy meglehet?sen nehezteltem arra, aki ezt a sütit ünnepinek nevezte, mert kár volt rá az id?t, anyagot, reményt pocsékolni. Mert én valami finomat, valóban ünnepit vártam. És most ne írjatok olyasmit, hogy biztos ezt meg azt nem jól csináltam, stb., mert mindent úgy csináltam, ahogy írva van, és a kép szerint süti lett bel?le. De azt ezennel megígérem, hogy csinálok egy kókuszos sütit, csak úgy. Aki aljasnak tart, majd nem készíti el. Inez

P.

Szia Inez! Kinek mi az ünnepi...Azért tudod, sokan bizony örülnének, ha egyáltalán sütire futná. Ès azt sem tudhatod, hogy akik ezeket beküldik, milyen helyzetben élnek. De ez csak egy példa. Sokaknak bizony lehet ez a süti ünnepi. Ès itt nem csak arról beszélünk, hogy számodra nem eléggé az. Az aljas valóban itt nem helyénvaló szó, a nyalizást is megértem, amit mondasz, de amit te írtál, az valóban bántó. Örülj annak, ha a te ízlésvilágodnak megfelelö ételeket tudsz állandóan az asztalra tenni. De ne bántsd ezzel azokat, akiknek ez más. Sajnos, kívülállóként azt kell mondjam, ezzel a hozzászólással nem a süti kategóriájához szóltál hozzá, hanem azokhoz, akik elkészítik. Ès ez nagy különbség. Leírhattad volna, hogy elkészítetted, de számodra ez inkább marad a hétköznapi kategóriában vagy leírhattad volna, hogy ez neked miért nem ünnepi, segítségként. Nem fugába döngölni azokat, akik ezt a sütit ünnepinek szánják. Nekik az. Neked nem. De ne minösítsd mások hétköznapjait a sajátjaid alapján, majd lesajnálni öket... Ezzel magadat minösíted csak. Ha pedig valóban a sütihez akartál hozzászólni, és nem másokat megbántani, akkor legközelebb gondolkodj, mielött leírsz valamit. Üdv: Eszter

Törölt felhasználó

 Gargoyle és G: köszönöm az épít? jelleg? hozzászólásokat!

Törölt felhasználó

Inez: számomra nem az derült ki az els? hozzászólásodból, hogy a süteményt min?síted, inkább egyrészt engem, másrészt pedig azokat, akik elkészítik. S?t az sem derült ki bel?le, hogy te elkészítetted és utána alkottad róla ezt a véleményt. Tudom, hogy nem kértél tanácsot, ezért inkább azt írnám le neked, én mit teszek, ha nem tetszik egy kipróbált recept: beteszem az "ez is megvolt" kategóriába, és többet nem készítem el. Másrészt az, hogy kinek mi az ünnepi - ahogy azt Gargoyle is írta -, teljesen szubjektív dolog. Nem pusztán a recept miatt lesz valami ünnepi, hanem az illatok, ízek, emlékek miatt is.

Törölt felhasználó

Kedves Ms Poppy! Egyáltalán nem Téged akartalak min?síteni, és személy szerint senkit sem, bár amit írtam, ezek szerint annak vehet?. Olyannyira nem, hogy sosem nézem meg, ki küldte be. Mindössze hittem a "story"-nak: "Nagyon finom, igazán kókuszos, igazán csokis, igazán ünnepi. Adventre, karácsonyra, akár ajándéknak is kiváló." : -( Viszont így megnéztem Eszter és a Te netkonyhádat is, és ott érdekes (már leírásra is remek) dolgokat találtam. Ezek után pláne nem értem, de mindegy. Az anyagi ráfordításról azért nem írok, mert nekem nincs felesleges kidobni való pénzem, tehát ezért (is) megnézem, mit készítek... De azért hadd álljon itt még annyi, hogy ma elmondtam egy cukrász barátomnak az összetev?ket. Szakmai véleményt mondott, ami tömör és vel?s volt, de nem írom le, mert cenzúrázandó. Lényege, hogy az összetev?k túl szárazak, stb. Ha azt írtam volna, hogy megcsináltam, nem is jó, kár volt a kiadott pénzért, id?ért, hogy csalódtam, (öndícséretnek szaga van), becsapva érzem magam, ez jobb lett volna?! Tanulság: ezentúl nem olvasom el az ajánlót és a véleményeket, nem szólok hozzá. Készítsék csak el mások is! Üdv. Inez

P.

Szia Inez! A csalódottságodat megértem, hidd el. Nekem is elöfordult már, hogy kinéztem egy receptet, ami aztán mégsem olyan volt, mint ahogy azt elképzeltem, vagy amilyennek hangzott. De ilyenkor bizony pontosan azt kell írni, amit gondolsz. Hidd el, sokkal jobb és hasznosabb, ha azt írod le. Ha úgy érzed, neked ez a süti nem ízlett, stb. De egyet ne felejts el: Mindenkinek más ízlik. Mint ahogyan az én férjem is a féltégla, száraz sütiket szereti, ö nyilvánvalóan azokra fogja azt mondani, hogy finom. Ettöl Te még lehet, hogy nem szeretnéd ugyanazt, de ez nem jelenti azt, hogy nem írhatnád le pontosan ezt. "Ha azt írtam volna, hogy megcsináltam, nem is jó, kár volt a kiadott pénzért, id?ért, hogy csalódtam" Ennyi. Ez az amit várunk itt. Véleményeket. Azt pedig, hogy becsapva érzed magad, épp az elöbb felsorolt okok miatt nem mondanám. Hiszen NEKED nem ízlett, de ezzel nem csapott be senki. Ms. Poppy nyílván azért írta, amit írt, mert ök szeretik ezeket a fajta sütiket, és Ö pedig a saját véleményét írta le erröl a sütiröl. De ez ettöl még nem becsapás. Idövel, úgyis jön a rutin, ha ránézel egy receptre, látod majd, hogy érdemes-e megcsinálni vagy nem. Remélem, azért továbbra is itt maradsz velünk, tessék szépen a recepteket próbálgatni és öszintén megírni, ami nem ízlett, vagy nem vált be annyira és írd le azt is, hogy miért. Ahogyan itt sokan csinálják, meséld el, ha van rá ötleted, mit csinálnál benne másként, mert az lehet, hogy másoknak is hasznos lesz, akik majd a hozzászólásodat olvassák. Hidd el senki nem haragszik meg azért, ha a negatív kritikát írod le, söt, kifejezetten hasznos, mert a visszajelzések igenis fontosak. :-) Mindig az egyenes a legrövidebb út. Üdvözöllek: Eszter

Hozzávalók

A tésztához

A hempergetéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek