r
Nosalty Logó

Csokis kókuszcsók Kláritól

Szekeres Lajosné Klári
Csokis kókuszcsók Kláritól
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

223
Kalória
2.5g
Fehérje
28.4g
Szénhidrát
11.4g
Zsír
14.7g
Víz
14.4g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
25g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1779 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 387 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 223 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    91.5 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    841.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    226.9 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    117.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 1779 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 387 kcal

Elkészítés

  1. A tojásfehérjét csipet sóval elkezdjük felverni, ha elkezd habosodni, akkor apránként hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük.
  2. Majd belekeverjük a keményítőt és az almaecetet.
  3. Végezetül óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
  4. Veszünk egy csillagcsöves habzsákot, beletöltjük a habcsókot, és apró kis halmokat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsibe.
  5. 140°C előmelegített sütőbe toljuk, majd visszavesszük a hőt 100°C-ra, hogy inkább száradjon, mint süljön kb. 30 percig.
  6. A habcsókot a sütőben hagyjuk kihűlni, a sütő ajtaját kicsit kinyithatjuk, hogy gyorsabban száradjon.
  7. Ha kihűlt a kókuszcsók, akkor belemártjuk az alját az étcsokiba, és rácsra tesszük, amíg megdermed a csoki.
  8. Az étcsokit vajjal és az étolajjal vízgőz felett felolvasztjuk. Étolajat azért teszek a csokihoz, mert így fényesebb lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 100 °C

További receptek

Florentine

Ha kekszre vágynátok és kipróbálnátok valami újdonságot, akkor ismerkedjetek meg a florentine-nel, ezzel a ropogós és természetéből adódóan gluténmentes, édes tallérral. Ennek a ...

Rosanics Petra

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek