r
Nosalty Logó

Csokis kekszes tiramisu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gullon
Csokis kekszes tiramisu
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 690 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 4144 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 325 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 690 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    244.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1764 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    1232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    375.5 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 4144 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Gőz fölött a tojássárgájákat xilittel 80 fokig melegítjük, majd a tűzhelyről levéve habosra keverjük - eközben ki is hűl.
  2. Hozzákeverjük a mascarponét, a vaníliaaromát és a rumot a tojásos keverékhez, és alaposan összekeverjük a krémet.
  3. A tojásfehérjéket pici sóval és a két evőkanál xilittel félkemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a krémhez, ezzel lazítva azt.
  4. A kávét lefőzzük (elkészíthetjük kotyogósban, de akár instant kávénak is, ez esetben 2 ek. instant kávé + 2 meleg víz az arány), majd egy mélyebb tálkába önjük.
  5. A kekszeket előkészítjük: egyesével belemártjuk őket a kávéba egy pillanatra.
  6. Egy átlátszó jénaiban (szebben mutat) elrendezzük az első beáztatott kekszréteget. Erre kenünk egy adag krémet, majd egy kis szita segítségével megszórjuk 1-2 evőkanál kakaóporral.
  7. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük: áztatott keksz, krém és kakaópor, végül egy réteg szépen elegyengetett krémmel zárjuk.
  8. Érdemes hűteni kb. egy napot (nem kötelező), hogy jól összeálljon. Tálaláskor hintsük meg a tetejét kakaóporral, és már fogyaszthatjuk is.
  9. Isteni finom desszert, minden évszakban elkészíthető, ráadásul ez a recept teljesen cukor- és gluténmentes.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1562
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 25.

Receptkategóriák

A tiramisu az egyik legegyszerűbb és legnépszerűbb desszertek közé tartozik. Kávé, mascarpone, kakaó - a tökéletes édeshármas. A tiramisu olaszul azt jelenti, „dobj fel”, és valóban: ha megkóstoljuk, mi sem maradunk egy helyben, az biztos! Ezt a receptet mi most kissé megcsavartuk, és a hagyományos babapiskóta helyett csokoládécseppes kekszet használtunk. Mi gyakran készítjük így is, úgy is, lényeg, hogy mindig elfogy, és mindenki imádja. Nincs vele sok macera se, bármelyik évszakban és alkalomra elkészíthető, ráadásul ez a keksz teljesen cukor- és gluténmentes is. Fontos, hogy egy éjszakát hagyjuk hűtőben pihentetni, hogy rendesen összeérjenek az ízek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?