r
Nosalty Logó

Csokis kalács Céklabéka konyhájából

Céklabéka
Csokis kalács Céklabéka konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

837
Kalória
19.6g
Fehérje
122.3g
Szénhidrát
30.3g
Zsír
31.4g
Víz
46g
Koleszterin
7.8g
Élelmi rost
19.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 837 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3346 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 303 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1001.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    122.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 837 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.4 g

Zsír

  • Összesen
    121 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4006 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    519 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    1093 mg
  • Nátrium
    1810 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    489.1 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    125.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    476 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 3346 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 303 kcal

Elkészítés

  1. 1 dl tejbe egy teáskanál cukrot keverünk, meglangyosítjuk, és belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
  2. Közben a liszthez hozzáadjuk a sót, cukrot, maradék tejet, olajat, majd a felfutatott élesztőt, összekeverjük.
  3. Kidolgozzuk úgy, hogy elváljon a táltól és a kezemtől. Letakarva, szobahőfokon 1 órát kelesztjük.
  4. Közben a csokit felaprítjuk. A tésztát kinyújtjuk (kb. 30X40 cm). Megszórjuk a kakaóval és a csokival.
  5. Feltekerjük, és egy kört formálunk belőle, összeillesztjük a tekercs két végét. Majd egy éles késsel határozott mozdulattal 4 helyen bevágjuk.
  6. Megkenjük a felvert tojással, még egy fél órát pihentetjük, újra megkenjük.
  7. Készre sütjük. (tűpróba!)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ezt a kalács tésztát sokféleképp el lehet készíteni. Finom és könnyű recept. 

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek