Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis kalács Céklabéka konyhájából

Csokis kalács Céklabéka konyhájából
Csokis kalács Céklabéka konyhájából
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a kalács tésztát sokféleképp el lehet készíteni. Finom és könnyű recept. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 dl tejbe egy teáskanál cukrot keverünk, meglangyosítjuk, és belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
  2. Közben a liszthez hozzáadjuk a sót, cukrot, maradék tejet, olajat, majd a felfutatott élesztőt, összekeverjük. 
  3. Kidolgozzuk úgy, hogy elváljon a táltól és a kezemtől. Letakarva, szobahőfokon 1 órát kelesztjük.
  4. Közben a csokit felaprítjuk. A tésztát kinyújtjuk (kb. 30X40 cm). Megszórjuk a kakaóval és a csokival.
  5. Feltekerjük, és egy kört formálunk belőle, összeillesztjük a tekercs két végét. Majd egy éles késsel határozott mozdulattal 4 helyen bevágjuk.
  6. Megkenjük a felvert tojással, még egy fél órát pihentetjük, újra megkenjük.
  7. Készre sütjük. (tűpróba!)
  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 372
elküldve: 1
receptkönyvben: 210
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Céklabéka

Mióta szakács: 2011.04.03.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós kalács, étcsokis kalács, kalács csokoládéval

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vaniszakács
vaniszakács Tue, 2013-01-01 14:04

Tökéletes a recept és isteni finom a kalács, 2 nap alatt már 2x megcsináltam :) Köszönöm!!!

Sniper
Sniper Sun, 2012-11-25 20:56

Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy a készre sütés körülbelül hány percet takar? (ez lesz az első sütésem)
Köszönöm: Sniper

ceklabeka
Céklabéka / ceklabeka Sun, 2012-11-25 23:46

Szia Sniper :-) Én légkeveréses sütőben sütőm, 175°C és kb 45-50 perc. Nekem ez volt az első kalács recept ami sikerült :-) Kíváncsi vagyok, hogy milyen lett. Jó sütést!

Arianne113
Csillus / Arianne113 Thu, 2012-05-31 20:32

szia! megcsináltam a kalács recepted, csak én kakaót tettem bele és összefontam. Most sül de gyönyörű, életem első kalácsa köszönöm! :) Csilla

ceklabeka
Céklabéka / ceklabeka Tue, 2012-06-05 22:25

Szia Csilla! Nagyon örülök:-) Nekem is ez az első kalács, ami mindig szépen és finomra sikerül. Remélem ízlett is :-). Tulajdon képen bármivel tölthető, szoktam szilvával, körtével(akkor másképpen fonom) vagy csak simán:-) Szép estét! Cili

837
tej 3 dl
friss élesztő 4 dkg
finomliszt 50 dkg
cukor 4 ek
1 kk
napraforgó olaj 1 dl
cukrozatlan kakaópor 3 ek
étcsokoládé 5 dkg
tojás 1 db