Gesztenyetorta 4. -meggyel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
4g rétesliszt14 kcal
-
6g finomliszt20 kcal
-
3 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
63g gesztenyemassza112 kcal
-
63g növényi tejszín157 kcal
-
21g meggybefőtt15 kcal
Összesen
402
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
30g rétesliszt109 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
23 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
500g gesztenyemassza895 kcal
-
500g növényi tejszín1255 kcal
-
170g meggybefőtt122 kcal
Összesen
3216
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
20g tojás25 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
1.8g rétesliszt7 kcal
-
2.7g finomliszt10 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
30.4g gesztenyemassza54 kcal
-
30.4g növényi tejszín76 kcal
-
10.3g meggybefőtt7 kcal
Összesen
194
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 18.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 296.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 185 micro
Összesen
402
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.2 g
Zsír
-
Összesen 149.7 g
-
Telített zsírsav 120 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1090 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2369.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 335 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 928 mg
-
Nátrium 874 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 379.5 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 230.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 465 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 159 micro
-
Kolin: 862 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1478 micro
Összesen
3216
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 143.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 14 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
194
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
3 púpozott ek cukor
-
2 evőkanál rétesliszt
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 kk sütőpor
A krémhez
-
500 g gesztenyemassza
-
500 ml növényi tejszín
Elkészítés
A piskótához
- Először piskótát készítünk: a tojások fehérjét felverjük, a sárgáját habosra verjük a cukorral. A lisztekhez hozzákeverjük a sütőport, majd hozzákeverjük a tojássárgájához. Végül hozzászitáljuk a kakaóport, és hozzákeverjük a tojásfehérjét, és mehet a tortaformába.
- A tejszínt felverjük habbá, kiveszünk belőle kb 2-2.5 dl-t a tetejére díszítéshez.
- A többi tejszínhez hozzákeverünk 1 cs gesztenyét.
- A piskótalapot kettévágjuk, és az alsó lapot megkenjük kb. 2 ek gesztenyés krémmel.
- Majd a másik cs. gesztenye felét ráreszeljük, és ráteszünk egy sor meggyet. Majd a maradék meggyet hozzákeverjük a krémhez, és ezt is rákenjük. Rátesszük a piskótát.
- A félretett fehér habot megfelezzük, és az egyik felébe belekeverjük a megmaradt fél cs gesztenyét, a fehérrel megkenjük, a gesztenyéssel pedig díszíthetünk. (Nekem volt még itthon egy maréknyi fondant bevonóm, így azt használtam a tetejére a tejszínhabon kívül.)
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 182
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 22604
- Feltöltés dátuma: 2010. június 26.
Ajánló
Nagyon finom a fondant hozzá, érdemes kipróbálni...:) A fondant receptjét Edit tortasulijában megtaláljátok!:) Jó étvágyat!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Én most először eperrel készítettem, de meggyel szoktam, és azzal is írtam, mert úgy sokkal finomabb:)