Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyetorta 4. -meggyel

Gesztenyetorta 4. -meggyel
Gesztenyetorta 4. -meggyel
85 perc / előkészület: 60 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én most először eperrel készítettem, de meggyel szoktam, és azzal is írtam, mert úgy sokkal finomabb:)
 

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

Nagyon finom a fondant hozzá, érdemes kipróbálni...:) A fondant receptjét Edit tortasulijában megtaláljátok!:) Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először piskótát készítünk: a tojások fehérjét felverjük, a sárgáját habosra verjük a cukorral. A lisztekhez hozzákeverjük a sütőport, majd hozzákeverjük a tojássárgájához. Végül hozzászitáljuk a kakaóport, és hozzákeverjük a tojásfehérjét, és mehet a tortaformába.
  2. A tejszínt felverjük habbá, kiveszünk belőle kb 2-2.5 dl-t a tetejére díszítéshez.
  3. A többi tejszínhez hozzákeverünk 1 cs gesztenyét.
  4. A piskótalapot kettévágjuk, és az alsó lapot megkenjük kb. 2 ek gesztenyés krémmel.
  5. Majd a másik cs. gesztenye felét ráreszeljük, és ráteszünk egy sor meggyet. Majd a maradék meggyet hozzákeverjük a krémhez, és ezt is rákenjük.  Rátesszük a piskótát.
  6. A félretett fehér habot megfelezzük, és az egyik felébe belekeverjük a megmaradt fél cs gesztenyét, a fehérrel megkenjük, a gesztenyéssel pedig díszíthetünk. (Nekem volt még itthon egy maréknyi fondant bevonóm, így azt használtam a tetejére a tejszínhabon kívül.)

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 20 989
elküldve: 10
receptkönyvben: 377
elkészítve: 14/19
Facebookon megjelent: -

szakács

feketepillangó

Mióta szakács: 2010.04.19.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gesztenyés-meggyes torta, gesztenyés-tejszínes torta meggyel

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Katka83
Katka83 Tue, 2012-11-13 00:32

Nagyon-nagyon finom torta,könnyű elkészíteni,hatalmas sikerem volt vele!Köszönöm!!!!

feketepillangó
feketepillangó / feketepillangó Sun, 2010-11-07 17:25

Szia Lyly!
Nagyon örülök neked!!!!
És boldog szülinapot az ünnepeltnek!
Hamarosan fel töltöm a full verziót!
Az sem okoz majd csalódást!
Üdv.
Feketepillangó:)

Lyly
Lyly / Lyly Sun, 2010-11-07 14:24

Sziasztok!!
Tegnap készítettem el apukám születésnapjára. Most került az asztalra délben, gondoltam írok is egyből utána. Elég nagy sikert aratott:) Nem nagyon süteményes a családom de mindenki megevett egy-egy szeletet, én persze 3-at mivel súlyos édességfüggő vagyok:)
Tényleg olyan finom mint ahogy írtátok, nagyon hálás vagyok a receptért, máskor is ezt fogom sütni szüli/névnapra. A fondant valóban tökéletes hozzá, most készítettem először ehhez a sütihez és elég egyszerű megcsinálni, teljesen meglepődtem rajta.
Engem érdekelne a turbó változat is, majd ha lesz időd feltölteni biztosan azt is tesztelni fogom.
Addig is mindenkinek javaslom ezt a tortát. :)
Orsi

feketepillangó
feketepillangó / feketepillangó Tue, 2010-10-26 12:37

Sziasztok!
Ne haragudjatok, egy ideig nem volt netem....azért nem válaszoltam!
Nagyon örülök hogy másnak is tetszett!!!
És én is nagyon szeretem, és azóta kicsit tovább is fejlesztettem a gesztenye tortám ...TURBÓ változatra ami olyan szinten tarolt hogy az is szereti aki egyébként a a gesztenye tortát sem eszi meg!
Ha esetleg érdekel benneteket majd azt is felteszem!
Nagyon köszönöm a hozzászólásokat!
Kedvesek vagytok!
További kellemes főzés sütést!
Zsu.

ildike36
ildike36 Tue, 2010-10-26 12:12

Szia Orsi!
Nyugodtan megcsinálhatod,nem fogsz csalódni a receptben,tényleg nagyon finom!
Képzeld el,tegnap tudtam meg,hogy anyósom megkínálta a tortából a szomszédját,aki,hogy is fogalmazzak finoman:az a tipusú férfi akinél okosabb,ügyesebb,szebb,jobb nincs a világon!Neki soha semmi nem ízlik,mert mindenben talál valami hibát amit Ő másképp csinálna!Egyszóval megkostolta a tortát és azt mondta,hogy ő ilyen csodálatosan krémes,finom,nem túl édes gesztenyetortát még nem evett!!!!!
Hát ennél jobb ajánlólevél nem kell! :-)))
Ildikó

Lyly
Lyly / Lyly Tue, 2010-10-26 09:56

Nekem nagyon tetsszik ez a torta, különösen, hogy nincs agyontömve vajjal az egész.
Mindenféleképp megsütöm a következő családi ünneplés alkalmára.
Kedves Ildikó nagyon aranyos volt tőled, hogy leírtad a tapasztalatod, így tényleg félelem nélkül neki merek majd állni.
Üdv: Orsi

Lyly
Lyly / Lyly Tue, 2010-10-26 09:56

Nekem nagyon tetsszik ez a torta, különösen, hogy nincs agyontömve vajjal az egész.
Mindenféleképp megsütöm a következő családi ünneplés alkalmára.
Kedves Ildikó nagyon aranyos volt tőled, hogy leírtad a tapasztalatod, így tényleg félelem nélkül neki merek majd állni.
Üdv: Orsi

ildike36
ildike36 Mon, 2010-10-25 09:05

Sziasztok!
Bár a kérdésemre nem kaptam választ,elkészítettem a tortát és megosztanám a tapasztalataimat,hátha érdekel valakit.
Először is ISTENI finom lett!
A 26 centis tortaformába a piskóta nem lett túl magas,érdemes kissebbe készíteni vagy a hozzávalókat növelni.
Én a meggyet kihagytam belőle,helyette egy kis rumaromát tettem a krémhez.
Ez egy nagyon finom,krémes nem túl édes torta,aki édesszájú annak javaslom,hogy tegyen a krémhez cukrot.
Tegnap készítettem és maradt belőle egy szelet,ma megkóstoltam és nem "ázott" el,nyugodtan el lehet készíteni egy nappal előbb is.
Mindenkinek ajánlom,nagyon finom!!
Köszönöm szépen a receptet!
Szép napot mindenkinek!Ildikó

ildike36
ildike36 Thu, 2010-10-21 15:35

Szia Pillangó!
Szeretném megkérdezni,hogy nekem 26 centis tortaformám van,ez a mennyiség elég lesz?
Mármint a piskóta?
A másik kérdésem az lenne,hogy kedves anyósomnak sütném,vasárnap tartjuk a szülinapját ha már szombaton megcsinálom nem lesz baja ha egy napot áll?Jártam már úgy tortával,hogy aznap tökéletes volt,másnapra meg 'elázott' a tésztája.
Nagyon szépen köszönöm ha válaszolsz!
Üdv:Ildikó

402
tojás 6 db
cukor 3 púpozott ek
rétesliszt 2 evőkanál
finomliszt 3 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
sütőpor 1 kk
gesztenyemassza 500 g
növényi tejszín 500 ml
meggybefőtt 170 g