Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-gesztenyés cupcake

Csokis-gesztenyés cupcake
Csokis-gesztenyés cupcake
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept Martha Stewart egyik “ördögien” csokis muffinjának a feltupírozása révén született, és eddig még mindig tuti befutó volt. Nem véletlenül! A gesztenye és tejszín(hab) kivételével a többi, teljesen hétköznapi hozzávalóból (minden háztartásban megtalálható) gyorsan és bármikor elkészíthető a cupcake alja, vagyis maga a muffin. (Már sütés előtt, az összekevert tészta is ellenállhatatlan!) Egy kis extrával pedig könnyen "feltupírozható". Nagyon egyszerű, ám látványos és borzasztóan finom! Cupcake-t készíteni nem is olyan nehéz, ugye? A csokis chips receptje megtalálható a blogomon.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Csokifüggőknek és csokiimádóknak!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk, hagyjuk, hogy langyosra hűljön, közben elkészítjük a “forró kakaót” (a kakaóport egy kis tálkában simára keverjük a forró vízzel).
  2. A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, szódabikarbónával.
  3. A langyos vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, és azzal is habosra keverjük. A tojásos-cukros-vajas masszához keverjük a forró kakaót és a tejfölt, majd apródonként hozzákeverjük a lisztet.
  4. Egy muffin formát kibélelünk papírokkal, mindegyik muffinpapírra tegyünk 1 db gesztenyét, kanalazzuk a tésztát a papírba. (Ha magasabb cupcake-t akarunk, a pohár 3/4-éig, ha alacsonyabbakat, a 2/3-áig töltsük meg tésztakeverékkel.) 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig süssük. (Egy hústűt vagy fogpiszkálót ha beleszúrunk a muffin közepébe, és ha tisztán ki tudjuk húzni, akkor már jó.)
  5. “Cupcake-esítés”: Amikor a muffinok teljesen kihűltek, jöhet a díszítés. A zsíros tejszínhez ízlés szerint adjunk cukrot, és készítsünk tejszínhabot. A tejszínhabot tegyük egy habzsákba, vagy erős nylon zacskóba. Ha nylon zacskót használunk, vágjuk le az egyik sarkát, és a tejszínhabot nyomjuk a muffinok tetejére. A tejszínhabra is tegyünk 1-1 szem gesztenyét, és esetleg apróra tört csokis chips-szel is díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 400
elküldve: 0
receptkönyvben: 61
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

wannabe chef

Mióta szakács: 2012.01.17.
40 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis muffin, gesztenyés muffin, cupcake

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

723
vaj 90 g
cukor 7 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
víz 1 dl
sütőpor 1 kk
szódabikarbóna 2 késhegynyi
tojás 1 db
tejföl 1 dl
finomliszt 10 dkg
habtejszín 3 dl
vaníliás cukor 1 csomag
gesztenye 20 dkg