Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés muffin Nikitől

Gesztenyés muffin Nikitől
Gesztenyés muffin Nikitől
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom süti. Kicsit a gesztenyepürére hajaz, de ez annál sokkal több.:))

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A muffinformák mélyedéseibe muffinpapírt teszünk.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját elkeverjük a cukorral, a lereszelt gesztenyemasszával, az olajjal, rummal és a kefirrel.
  3. Hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, majd a tojáshabot is óvatosan belekeverjük.
  4. Az így kapott masszát a muffinformákba töltjük, és előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sül. Amíg sül, felverjük kemény habbá a habtejszínt, és a teljesen kihűlt muffinra tesszük, és díszítjük ízlés szerint.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 262
elküldve: 4
receptkönyvben: 55
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Niki44

Mióta szakács: 2012.11.10.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gesztenyepüré muffin, tejszínes muffin gesztenyével, gesztenyekrémes muffin

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

274
gesztenyemassza 25 dkg
cukor 10 dkg
napraforgó olaj 1 dl
rum 50 ml
kefir 1 dl
tojás 3 db
finomliszt 20 dkg
szódabikarbóna 2 kávéskanál
habtejszín 200 ml