r
Nosalty Logó

Kalács négyes fonattal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
cupák
Kalács négyes fonattal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
kenyérsütő
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 461 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 5543 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 295 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 461 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140 g

Zsír

  • Összesen
    139.7 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7447.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    405 mg
  • Kálcium
    890 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1648 mg
  • Nátrium
    4220 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    905.4 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1161 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    727 micro
  • Kolin:
    960 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1136 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1277 micro
Összesen 5543 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat beledobáljuk a kenyérsütőgépbe (alul a folyékonyak és a benne oldódóak: tej, tojássárga, vaj, cukor, só; utolsóelőtti a liszt, annak a tetejére pedig rámorzsoljuk az élesztőt.) és "tészta" programon összegyúratjuk vele. (Nekem jól fel szokta tolni a kenyérsütő tetejét.)
  2. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, és négy cipóra osztjuk.
  3. A cipókat hosszú hengerekké nyújtjuk.
  4. A hengereket egyik végüknél összenyomjuk, és összefonjuk. (Mindig a szélsőt pakoljuk át a két középsőn, jobbról egyet, balról egyet.)
  5. Óvatosan átemeljük egy kivajazott, kilisztezett tepsibe, és megkenjük a felvert tojással. Begyújtjuk a sütőt.
  6. 25-30 percig meleg helyen kelesztjük. (Ilyenkor jó duci lesz.) Utána megint alaposan megkenjük a tojással, ettől lesz szép fényes.
  7. Az előmelegített, nem túl forró sütőben 40 perc alatt megsütjük. Van, hogy tovább is, de a tetején látszik, mikor szép piros.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8329
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 19.

Ajánló

Főtt sonkával, vajjal, lekvárral.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
cupák 7 recept

Ez egy Praktika újságos recept lebutítása. Ott húsvéti kalács volt, és a fonatok egyenként meg voltak kenve diókrémmel. Én is próbáltam, szilvalekvárral is, de ez az egyszerű (főtt sonkával ehető) verzió itthon a favorit a mazsolás mellett. Cifráztam már fele kakaós tésztával is, úgy se rossz. Profi gyúrónők persze kézzel is gyúrhatják a tésztát! Az elkészítési idő: kenyérsütőbe bedobálni 1 perc, árgyúrni, megfonni: 10 perc. Kisütni: 40 perc. Igaz a kenyérsütő másfél óráig gyúr és dagaszt, és ki kell várni a fél órás újrakelesztést is, de ezek külön munkát nem jelentenek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek